Tipuri de celulita si optiuni de tratament

Masajul, vacuumul si electrostimularea sunt cateva dintre metodele care te pot ajuta sa scapi de celulita. Afla cate tipuri de celulita exista si cum ne recomanda specialistii sa le tratam.
Tesutul afectat de celulita este tesutul conjunctiv al dermei si cel subcutanat, iar cel adipos(gras) este implicat in mare parte doar ca urmare a dezvoltarii celulitei.

Vacuumarea este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru celulita de toate gradele (de la gradul 1 pana la stadiul de macronoduli), prin care se reuseste spargerea si antrenarea celulelor grase care dau acel aspect de "coaja de portocala".


Cum tratam celulita de gradul 1 (incipienta)?

Aceasta invadeaza vaste suprafete ale corpului (de preferinta regiunile inghinale si abdominale si partea interioara a bratului si a axilei).
Localizarile sunt imbibate de apa si au contururi vagi.

Optiuni de tratament: 10-12 sedinte (30 minute/terapie cu vacuum) si celulita se amelioreaza in proportie de 90%-100%.


Cum tratam celulita moale sau flasca?

Acest tip de celulita prezinta o infiltratie mare de apa. Se deosebeste de edemul clasic mai ales prin aspectul de "coaja de portocala" al pielii si prin absenta semnului de adancitura la apasarea degetului, prezent intotdeauna in caz de edem. La acest tip de celulita se combina masajul vacuumatic cu role si masajul cu cupe mici, combinatie care duce la drenarea lichidului interstitial.
Este recomandat sa se faca terapii in sinergie-electrostimulare in tunelul cu infrarosii si impachetari extraforte anticelulitice (de exemplu cu fango alb si piper alb).

Schema de tratament in acest caz poate fi urmatoarea: 5 electrostimulari (60') la tunelul cu infrarosii, 5 impachetari extraforte anticelulitice si drenante cu fango alb si piper, 10 sedinte de vacuum-program drenare si anticelulitic, 10 infolieri extraforte anticelulitice.


Cum tratam celulita dura sau compacta?

Acest tip de celulita este caracterizata prin grupari compacte (pernute), putin mobile, care apar in general la persoanele viguroase, solide.
Pielea pernutelor este dura, putin mobila si greu de pliat; epiderma in schimb este subtire si transparenta, de o culoare violacee adesea, care in zonele supuse unei tensiuni superficiale anunta viitoarele striatii. Palparea pielii poate sa provoace o senzatie de furnicatura sau de durere.

Optiuni de tratament: tratamentul anticelulitic trebuie sa combine neaparat masajul cu bambus cu vacuumul si electrostimularea (60 minute-program slabire) cel putin 3 sedinte pe saptamana si infolieri extraforte anticelulitice (intr-o prima faza).


Cum tratam celulita fibroasa?

Celulita fibroasa este rezultatul evolutiei de tip sclerotic a altor tipuri de celulita, in special cea dura.
Medicul o recunoaste dupa consistenta accentuata la palpare. Se trataeza ca si celulita dura.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Felicya pe 9 Dec 2013, 16:07
    Cellinea trateaza celulita

    Un supliment eficient in tratarea celulitei este suplimentul naturist Cellinea. Produsul e facut in intregime din plante si trateaza cauza interna care genereaza acneea! In felul acesta celulita odata vindecata nu va reaparea! Si eu am luat 2 cutii din acest supliment si pana acum sunt destul de multumita de rezultate. Pe sit-ul lor (www.cellinea.ro) exista si foarte multe articole unde se explica cum poti scapa de celulita rapid si fara efecte adverse!

    1
    1

  • ROXANA pe 30 Apr 2009, 19:18
    CUM POT SCAPA CE CELULITA?

    NU CRED CA VOI MAI FI CA INAINTE

    0
    1

  • stelafeli pe 12 Nov 2008, 16:12
    Adevar

    Bravo, are dreptate nu cum se spune si dai si o gramada de bani "FITE".

    1
    0

  • eu pe 7 Nov 2008, 21:54
    Celulita

    PROSTIE. 60 DE MINUTE DE ELECTROSTIMULARE TE PUN PE BUTUCI. 45 DE MINUTE IN FIECARE ZI COMBINAT CU TUNEL CU INFRAROSII 45 MINUTE IMP DE DOUA SAPTAMANI. LA MAI MULT DE 45 MINUTE DE ELECTROSTIMULARE CORECTA, ADICA PE CAPETE DE MUSCHI, SE FACE FEBRA MULSCULARA PROFUNDA. O SPUN PENTRU CA EU AM SLABIT DE LA 74 LA 60 CU ELECTROSTIMULARE DECI STIU PE PIELEA MEA CE SPUN.

    1
    0

  • patrascu pe 7 Nov 2008, 08:16
    Despre articol celulita

    Ce centru imi recomandati ptr indepartarea celulitei in sect 4?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod