Unghii perfecte

Remedii naturale pentru unghii exfoliate

Poţi împiedica exfolierea unghiilor având o dietă adecvată, însă dacă deja te confrunţi cu această problemă apelează la remedii naturale!

Cauzele exfolierii unghiilor pot fi:

- O dietă săracă în calciu, fier, magneziu
- Deficit de vitamina A şi D
- Tăiatul unghiilor cu unghiera
- Pilitul cu obiecte din metal
- Pilitul prin mişcarea du-te, vino
- Folosirea produselor de curăţenie fără mănuşi
- Temperaturile foarte crescute sau foarte scăzute
- Utilizarea frecventă a ojelor, fără pauze
- Acetona

Remedii naturiste:

1. Tratament cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie


O lingură de ulei de măsline şi una de zeamă de lămâie pot face minuni pentru unghiile tale. Amestecă aceste două ingrediente, încălzeşte puţin compoziţia şi apoi înmoaie-ţi unghiile în ea un sfert de oră pe zi, timp de cel puţin o săptămână.


2. Tratament cu gălbenuş de ou


Foloseşte ce ai prin casă şi întăreşte-ţi unghiile cu ajutorul unor ingrediente naturale! Acest remediu naturist constă în amestecarea unei linguri de ulei de măsline, o lingură de miere şi un gălbenuş de ou. Neapărat uleiul trebuie să fie puţin încălzit înainte, apoi introduci unghiile în amestecul rezultat şi le laşi 15 minute, după care te clăteşti cu apă călâie din abundenţă.

3. Tratament cu vitamina A


O fiolă de vitamina A îţi va fi foarte utilă în procesul de refacere al unghiilor tale. Masează-ţi unghiile cu acest ulei în fiecare seară măcar şapte zile consecutiv şi vei obţine rezultatele mult dorite.


4. Tratament cu ulei de măsline, este un alt tratament naturist recomandat


Dacă doar asta ai în casă, poţi folosi uleiul de măsline simplu pentru a-ţi masa unghiile seara de seară. Este foarte bun pentru o hidratare optimă, adică e exact ce ai tu nevoie!

5. Tratament cu ulei de ricin pentru unghii exfoliate


Dacă foloseşti acest ulei pentru genele tale, nu ar strica să îl utilizezi şi pentru unghii. Procedeul este acelaşi ca la uleiul de măsline şi constă în masarea unghiilor până la baza lor prin mişcari circulare timp de 15 minute.
Se recomandă repetarea procedurii o perioadă cât mai mare de zile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod