Remedii naturale care elimină firele de păr crescute sub piele

Remedii naturale care elimină firele de păr crescute sub piele

Acele mici umflături enervante care apar pe piele după epilare pot fi îndepărtate ușor cu remedii naturale din ingrediente pe care le ai deja în casă.
Firele de păr crescute sub piele sunt adesea principalul obstacol în calea unei pieli netede după epilare. Fie că apar pe picioare sau în zona inghinală, au un aspect neplăcut și pot fi chiar și periculoase pentru sănătate atunci când se infectează. 

De ce apar firele crescute sub piele


Micile umflături care apar pe piele după epilat sunt cauzate de creșterea firelor de păr în interior. Atunci când firele încep să crească, uneori se răsucesc spre interior și rămân blocate. Acest lucru se întâmplă pentru că celulele moarte de piele blochează foliculii, dar firele crescute sub piele apar și din cauza tiparului natural de creștere al părului, astfel că persoanele cu părul creț sunt mai predispuse.

Citește și: Pregătirea pielii pentru epilare.
Cele mai bune 5 trucuri

Câteva remedii naturale pe care le poți face acasă te ajută să previi și să elimini firele de păr crescute sub piele.

Iată cum să elimini firele de păr crescute sub piele:


Tratament cu aspirină


Aspirina conține acid salicilic, iar mierea are efect antibaterian, ceea ce scade riscul de apariție a inflamației sau infecției. 

Ingrediente:

3 tablete de aspirină
1 linguriță cu miere
1 linguriță cu apă sau ulei

Pune apa călduță într-un bol, adaugă mierea și aspirina pisată. Amestecă și apoi aplică pe piele. Lasă să acționeze timp de zece minute. Clătește-te cu apă călduță.

Scrub cu zahăr și ulei de cocos


Poți folosi un ingredient exfoliant, precum sarea de mare sau zahărul, în combinație cu un ulei purtător (ulei de avocado, de măsline, de cocos etc.) pentru a obține un exfoliant natural.
Scrub-ul ajută la eliberarea foliculilor, previne creșterea firelor de păr sub piele și le eliberează pe cele blocate.

Ingrediente:

1 ceașcă cu zahăr
1/2 ceașcă cu ulei de cocos
10 picături de ulei esențial din arbore de ceai

Amestecă zahărul și uleiul de cocos într-un bol, pune picăturile de ulei esențial și amestecă. După duș, aplică scrub-ul pe piele, masează delicat, apoi clătește-te. 

Tratament cu bicarbonat de sodiu și tărâțe de ovăz


Bicarbonatul de sodiu, care este un exfoliant excelent, ajută la prevenirea creșterii firelor de păr sub piele, în timp ce tărâțele de ovăz au un efect calmat și reduc iritația.

Ingrediente:

1 lingură cu bicarbonat de sodiu
1 lingură cu fulgi de ovăz măcinați
apă plată

Amestecă bicarbonatul de sodiu și fulgii de ovăz.
Adaugă treptat câte puțină apă până când obții o pastă consistentă. Aplică pasta pe pielea umezită și masează delicat. Clătește cu apă călduță și hidratează pielea cu un ulei natural.

Tratament cu gel de Aloe vera și bicarbonat de sodiu


Gelul de aloe conține acid salicilic, un ingredient recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antibacteriene. Se numără printre acizii care pot penetra pielea, contribuind la eliberarea porilor din interior, ceea ce ajută la prevenirea sau tratarea firelor de păr crescute sub piele.

Ingrediente:

2 linguri cu gel de Aloe vera
1 lingură cu bicarbonat de sodiu

Amestecă gelul de aloe cu bicarbonatul de sodiu.
Aplică pe piele, masând delicat, apoi lasă să acționeze timp de câteva minute înainte de a te clăti. Poți să pui restul de amestec într-un borcan închis ermetic, pe care să-l păstrezi la frigider.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod