Plan anti-îmbătrânire pentru tipul tău de piele. Sfaturi de îngrijire


Vrei să ai o piele fermă, fără riduri şi strălucitoare? Celebrul Dr. Oz recomandă câteva sfaturi de îngrijire care pot fi aplicate în funcţie de tipul tău de piele. Descoperă cum să ai o piele mereu tânără!

Vrei să ai o piele fermă, fără riduri şi strălucitoare? Celebrul Dr. Oz recomandă câteva sfaturi de îngrijire care pot fi aplicate în funcţie de tipul tău de piele. Descoperă cum să ai o piele mereu tânără!

Un ritual de îngrijire trebuie respectat de orice femeie care îşi doreşte ca pielea ei să arate impecabil. În funcţie de tipul tău de piele, există câteva trucuri de îngrijire care fac minuni pentru tenul tău atunci când sunt aplicate cu regularitate.

Iată care sunt soluţiile oferite de Dr. Oz pentru fiecare tip de piele!

1. Trucuri de îngrijire pentru pielea închisă la culoare


Culoarea închisă a pielii este dată de melanină. Această substanţă protejează pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete, ceea ce înseamnă că riscul de a face riduri premature şi pronunţate este mult mai scăzut. Cu toate acestea, densitatea pielii face ca aceasta să fie mai predispusă la pierderea elasticităţii şi a strălucirii pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Dr. Oz avertizează femeile cu pielea închisă la culoare să nu uite de cremele fotoprotectoare, deoarece chiar dacă melanina asigură o protecţie, aceasta nu este suficientă.

Curăţarea tenului:
foloseşte dimineaţa un produs de curăţare cu acţiune blândă, iar seara un produs exfoliant nu foarte abraziv pentru a ajuta la îndepărtarea celulelor moarte.

Produse pentru îngrijirea de dimineaţă: loţiunea tonică cu acid glicolic stimulează producţia colagenului, îndepărtează zonele uscate/ petele pronunţate şi controlează formarea sebumului.

Produse pentru îngrijirea de seară: foloseşte un tratament cu retinol pentru că stimulează producţia colagenului, previne petele pigmentare şi controlează excesul de sebum. Apoi poţi să aplici o cremă hidratantă de noapte care conţine antioxidanţi, peptide şi/sau ceramide.


2. Trucuri de îngrijire pentru pielea măslinie


Pielea măslinie are mai puţină melanină, lucru care o face mai vulnerabilă la radiaţiile solare. Persoanele cu pielea măslinie se vor bronza tot timpul frumos, însă au un mare risc legat de hiperpigmentare cu care se pot confrunta frecvent. De asemenea, nivelul de colagen este unul mai scăzut decât în cazul tenului închis la culoare şi trebuie să protejezi pielea de riduri.

Curăţarea tenului: dimineaţa este recomandat să foloseşti un produs de curăţare blând pentru a îndepărta reziduurile adunate pe timpul nopţii.

Seara trebuie să foloseşti un gel spumă pentru curăţarea tenului şi pentru îndepărtarea excesului de sebum şi a machiajului.

Produse pentru îngrijirea de dimineaţă: pentru a împiedica depigmentarea pielii este recomandat să foloseşti un ser regenerator cu vitamina C. Alege un ser care are 15% vitamina C, deoarece pătrunde mai uşor în piele pentru a împiedica acţiunea radicalilor liberi şi tratează cearcănele.
 
Produse pentru îngrijirea de seară: alege o cremă uşoară cu retinol, dar fără hidrochinonă. Aceasta va ajuta la regenerarea celulelor.


3. Trucuri de îngrijire pentru pielea deschisă la culoare


Acest tip de piele are puţină melanină, lucru care favorizează pătrunderea razelor solare adânc în straturile pielii. Astfel, riscul de îmbătrânire prematură este unul mult mai ridicat în cazul tenului deschis la culoare, lucru care este accelerat de expunerea prelungită la soare. Spre deosebire de pielea închisă la culoare, acest tip de piele are mai puţin colagen şi este mai predispus riscului de a face riduri premature.

De asemenea, acest tip de piele are o sensibilitate mai mare decât celelalte, iar multe dintre produsele cosmetice anti-aging pot să-i facă mai mult rău, fiind mult prea iritante.

O problemă dermatologică frecvent întâlnită la tenul deschis la culoare este rozaceea.

Curăţarea tenului: foloseşte dimineaţa un produs de curăţare cu acţiune blândă, iar seara poţi să apelezi la serveţelele demachiante.

Produse pentru îngrijirea de dimineaţă: aplică o cremă hidratantă uşoară cu factor de protecţie de cel puţin 30 înainte de a te machia.

Produse pentru îngrijirea de seară: alege o cremă uşoară cu retinol pentru a reda elasticitatea pielii şi a preveni apariţia ridurilor. Dacă ai pielea sensibilă, aplică această cremă de două ori pe săptămână. După ce ai aplicat crema cu retinol, Dr. Oz recomandă folosirea unei creme hidratante mai grasă care să acţioneze pe timpul nopţii. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • psiho_1975 pe 23 Aug 2012, 09:21
    piele

    ce putem folosi pentru pigmentarea inghinala?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod