Pastreaza-ti prospetimea in zilele fierbinti de vara!

Pe timpul verii, misiunea de a ramane proaspata intreaga zi este extrem de dificila si, din acest motiv, frumusetea ta poate avea de suferit. Afla ce poti face pentru a preveni...
Pe timpul verii, misiunea de a ramane proaspata intreaga zi este extrem de dificila si, din acest motiv, frumusetea ta poate avea de suferit.

Piele "lipicioasa", haine ude din cauza transpiratiei, sudoarea curgand pe fata impreuna cu fondul de ten si restul produselor de machiaj folosite... Cam acesta este tabloul de cosmar al verii toride, un tablou in care cu siguranta nu iti doresti sa ajungi.  Afla ce poti face pentru a preveni "dezastrele" provocate de temperaturile ridicate.

Machiajul si ingrijirea tenului


Este indicat ca pe timpul verii machiajul tau sa fie lejer, sa nu iti astupe porii, lasandu-ti pielea sa respire. Daca este posibil, renunta la fondul de ten cu acoperire mare si alege in locul acestuia o crema hidratanta colorata.

Hidratarea este extrem de importanta, indiferent de anotimp dar, pe timpul verii, cel mai indicat este sa alegi cremele hidratante usoare (fara grasimi) in detrimentul celor grase care se potrivesc mai bine pe timpul iernii.

De ce ar fi recomandat sa nu folosesti fond de ten? In primul rand pentru ca pe parcursul zilei pielea transpira si vei fi nevoita sa te stergi cu un servetel, indepartand astfel si o parte din machiaj. Efectul va fi un ten neuniform, cu zone din care va lipsi fondul de ten.

In al doilea rand, iti va fi greu sa te improspatezi cu ajutorul servetelelor umede sau al apei termale, tocmai pentru ca exista riscul sa indepartezi machiajul.

Din cauza caldurii, glandele sebacee pot deveni "hiperactive", secretand o cantitate mai mare de sebum. Prin urmare, este recomandat sa folosesti un gel de curatare purificator care poate indeparta excesul de sebum fara a indeparta stratul lipidic al pielii, bariera sa naturala impotriva agresiunilor mediului.

Asa cum spuneam mai sus, apa termala poate fi un "instrument" util in revigorarea si improspatarea pielii. Pastreaza un tub cu apa termala in frigider si foloseste-l de fiecare data cand simti nevoia sa te racoresti.

Pe langa beneficiile extraordinare ale substantelor continute de apa termala, fiind rece, apa contribuie la intensificarea circulatiei sanguine la suprafata pielii. De asemenea, poti pune un tub de apa termala in geanta si vei avea posibilitatea de a te improspata oriunde ai fi.

Din geanta ta nu trebuie sa lipseasca evantaiul sau un ventilator portabil. Cu ajutorul acestora te poti racori si poti preveni efectul dezastruos pe care il au picaturile de transpiratie asupra machiajului.

Ingrijirea corpului


Pentru hidratarea pielii, aplica lotiuni de corp nu foarte grase, care sunt absorbite rapid de piele si nu lasa urme grase. Poti adauga un plus de racoare daca folosesti geluri de dus sau sapunuri (alege sapunurile grase, care nu usuca pielea) ce contin extract de menta.

Pentru un tratament racoritor, fierbe un pumn de frunze de menta intr-un litru de apa. Strecoara infuzia, lasa-o sa se raceasca, apoi adauga-o in apa din cada. Pentru a-i simti efectul racoritor, apa din cada nu trebuie sa fie foarte calda.

Transpiratia excesiva


La temperaturi ridicate, aparitia transpiratiei este un lucru absolut normal, un proces natural prin intermediul caruia organismul isi regleaza temperatura. Din fericire, ne salveaza deodorantul - un aliat de incredere in fiecare zi.

Problemele apar cand transpiratia este excesiva si un deodorant obisnuit nu reuseste sa-si indeplineasca "misiunea". In aceste cazuri, transpiratia nu se localizeaza numai la nivelul axilelor, ci si la nivelul fetei, palmelor si talpilor. Aceasta este o afectiune numita hiperhidroza si vei avea nevoie de sfatul unei medic pentru a o putea trata.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod