Frumuseţea ta: Cum să-ţi păstrezi strălucirea părului şi în timpul verii

În anotimpul cald, când soarele arde cu putere, părul nostru suferă din cauza căldurii, îşi pierde din strălucire şi din vitalitate şi devine uscat şi tern. Dacă mai adăugăm şi şedinţele la solar, băile în piscină (se ştie cât de dăunător este clorul din piscină) sau apa de mare, atunci nu trebuie să ne mai mire că la sfârşitul verii podoaba noastră capilară este un dezastru.
Dacă şi tu ai această problemă şi nu mai ştii ce să faci, am câteva trucuri, ieftine şi eficiente, pentru tine.  
 
Uleiuri naturale

Ştiai că uleiurile naturale hidratează şi conferă strălucire şi celui mai tern păr? Un foarte bun aliat pentru părul tău este uleiul de argan. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu un batic şi lasă uleiul să acţioneze toată noaptea. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam.Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare. 

De asemenea, poţi adăuga ulei de argan în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Hrăneşte intens cu vitaminele A, B1, B2, D, E, lecitină şi acizi graşi.
În aceeaşi categorie intră uleiul de măsline şi uleiul de migdale. Cu ajutorul unui masaj, conferă strălucire părului. Poţi adăuga şi 1-2 capsule de vitamina E în uleiul de păr sau chiar 1-2 capsule de ulei de peşte. Vei avea cel mai strălucitor păr.
 
Miere minune

Mierea este un ingredient perfect pentru părul lipsit de strălucire. Amestecă o lingură de miere de albine cu un ou şi o lingură ulei de măsline, aplică pe părul uscat şi lasă să acţioneze 30 de minute. Spală-te apoi cu şampon. 

De asemenea, trei linguri de miere şi 500 ml de apă cu care să-ţi clăteşti părul după fiecare spălare este garanţia strălucirii naturale.
 
Măşti cu ouă şi maioneză

O mască foarte eficientă este una cu un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte.
Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr. Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

O altă mască foarte eficientă este cea formată din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie.Pasta se aplică pe păr şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se şamponează şi se dă părul cu balsam.

Gălbenuşul de ou se poate amesteca şi cu banană şi rezultă o mască perfectă pentru a-i oferi părului tău o doză de vitalitate. Proteinele din ou şi vitaminele şi minerale din banană formează un adevărat cocktail concentrat de substanţe nutritive pentru părul tău. 
 
Maioneza face şi ea minuni asupra părului uscat şi lipsit de strălucire.
Aplică maioneza (făcută în casă) pe părul proaspăt spălat şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte apoi foarte bine. 
 
Avocado
 
Avocado este bogat în acizi graşi omega-3, ceea ce oferă strălucire şi hidratare intensă părului tău. Amestecă un avocado cu o lingură de ulei de măsline şi o lingură de miere. Aplică această pastă pe păr înainte de spălare, lasă să acţioneze 30 de minute, după care îndepărtează masca folosind şamponul.
 
Bere şi cafea
 
Berea este şi ea perfectă pentru a aduce strălucire părului. Clăteşte părul cu bere dezacidulată, iar părul tău va străluci mai ceva ca soarele. Este un truc vechi şi foarte folosit. 

Un alt ajutor vine de la espresso. Ai nevoie de o cană de espresso tare pe care să o toarni pe părul uscat pe care îl clăţeşti după 20 minute.
Strălucirea este garantată!

 Peşte, cereale şi nuci

Dacă vrei un păr strălucitor, alimentaţia joacă şi ea un rol foarte important. Aşa că alege în dieta ta zilnică somon, macrou, ton, scrumbie. Sunt peşti bogaţi în omega 3 şi acizi graşi benefici pentru părul şi tenul tău. De asemenea, nucile şi cereale integrale redau strălucirea părului tău (dacă le consumi cu regularitate).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod