Frumuseţea ta: Cum să rămâi proaspătă în cele mai toride zile de vară

Zilele caniculare au sosit şi sunt atât de greu de suportat, mai ales dacă munceşti şi trebuie să stai toată ziua la birou. Temperaturile ridicate te topesc, la propriu, iar tu arăţi, spre sfârşitul zilei, deplorabil.

Tocmai de aceea ai nevoie de mici trucuri care să te ajute să arăţi proaspăt toată ziua chiar şi la temperaturi de peste 30 de grade.     

Înlocuieşte fondul de ten

În timpul verii, prima noastră grijă, când vorbim despre frumuseţe, este machiajul. Este cunoscut faptul că atunci când temperaturile cresc, machiajul nostru se topeşte mai ceva ca îngheţata la soare. Aşa că, avem nevoie de un machiaj special care să reziste la căldură.

Primul pas pe care putem să-l facem este să înlocuim fondul de ten cu  o cremă BB. Dacă nu avem un ten cu probleme, fondul de ten nu-şi mai are rostul în mijlocul verii. O cremă BB este mult mai uşoară, are factor de protecţie, hidratează şi vindecă.

Nu uita că vara ai nevoie de o nuanţă mai închisă pentru că pielea este bronzată.  

De asemenea, încearcă să foloseşti cât mai puţine produse de make-up. O simplă cremă BB (care să matifieze şi să ascundă mici imperfecţiuni), un rimel rezistent la transfer şi un gloss într-o nuanţă cât mai naturală sunt suficente într-o zi caniculară.

Oţet de mere pentru transpiraţie

Dacă ai probleme cu transpiraţia, o soluţie foarte simplă, eficientă şi ieftină este oţetul de mere. Tot ce ai de făcut este să-l aplici pe axilă seara, cu puțin timp înainte de culcare. Însă, foarte important este să te asiguri că s-a uscat complet înainte să adormi.

De dimineață, spală-te cu apă și cu săpun și vei observa apoi că acizii absorbiți de piele în timpul nopții te ajută să rămai cu axila uscată de-a lungul zilei. De asemenea, oţetul de mere neutralizează și mirosurile neplăcute.

Alimentația potrivită

În timpul verii, trebuie să ai grijă la ce mănânci, mai ales dacă transpiri foarte mult. În primul rând, evită lichidele fierbinți deoarece acestea stimulează și mai mult transpirația. De asemenea, mesele bogate în sare și grăsimi stimulează transpirația, alături de ardeiul iute și alte condimente sau băuturi alcoolice. Mare atenţie la orice aliment ce conţine cofeină, de la cafea și ceai (negru și verde) la cola și ciocolată, toate stimulează puternic glandele sudoripare.

Haine lejere

Când căldura topeşte totul în jurul nostru, hainele cu care ne îmbrăcăm sunt foarte importante. Alege piese vestimentare din materiale naturale, precum bumbac, in sau mătase, dacă vrei să te simţi bine şi să nu ai senzaţia ca iei foc. Ocoleşte materialele sintetice, care împiedică evaporarea apei de pe suprafaţa pielii. De asemenea, alege haine în culori cât mai deschise şi croite cât mai lejer.

Apă termală şi şerveţele umede

Foloseşte zilnic apa termală, pe care o pulverizezi pe faţă, decolteu, braţe şi chiar pe picioare dacă porţi o rochie sau o fustă. Îţi va da o senzaţie de răcoare şi-ţi va reface echilibrul mineral al pielii.

Şi şerveţelele umede te ajută pentru a te împrospăta. Tamponează uşor gâtul şi decolteul, iar dacă simţi că este necesar, foloseşte-le pentru a-ţi şterge axilele, înainte de a reaplica deodorantul sau antiperspirantul. 

Ajutor de la gheaţă

Atunci când eşti la birou şi simţi că nu mai poţi de cald, poţi să te răcoreşti pe loc dacă îţi atingi vârful nasului şi lobii urechii cu apa rece sau cu un cub de gheaţă. La fel şi încheieturile de la maini şi în spatele articulaţiei genunchiului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tebulescu pe 20 Iul 2013, 02:33
    Nu toate sunt biroiste

    Dar pentru alea care sunt cocatoare, vanzatoare sau lucreaza in sere la 60 de grade ce solutii ai ? Alora sigur li se topeste orice fard.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod