Frumuseţea ta: Cum să ai o manichiură perfectă fără să cheltui bani

O manichiură perfectă este obligatorie pentru o femeie care vrea să arate mereu bine. Să nu uităm că mâinile sunt o carte de vizită pentru femei. Aşa că, unghiile neîngrijite, cu oja sărită şi cuticulele uscate nu sunt "la modă".
Dar pentru a avea o manichiură frumoasă nu trebuie să cheltui o avere la saloanele de înfrumuseţare. Este suficient să ştii câteva trucuri care să te ajute să-ţi faci singură o manichiură ca la salon.    

Unghii sănătoase

Dacă vrei să ai mereu o manichiură perfectă trebuie să ai unghii sănătoase. Aşa că, dacă unghiile tale sunt casante, se rup uşor, ai nevoie de un tratament care să le întărească. Foloseşte 100 ml ulei de ricin, 100 ml ulei de măsline şi sucul de la o lămâie. Încălzeşte uşor ambele soiuri de ulei şi adaugă zeama de lămâie, toarnă mixtura într-un bol şi lasă degetele la înmuiat 15 minute, masându-le constant unele de celelalte.
Spală-te apoi pe mâini cu un săpun emolient şi aplică o cremă de mâini hidratantă.

Ai grijă de cuticule

Primul pas pe care trebuie să-l urmezi atunci când îţi faci manichiura este îngrijirea cuticulelor. Chiar dacă eşti tentată să le tai, specialiştii îţi recomandă să uiţi de acest obicei. Folosește un instrument special din lemn moale pentru a împinge ușor cuticulele înspre baza unghiei, doar după ce le-ai hidratat corespunzător. La sfârşit hidratează-le cu un ulei special sau cu unul de ricin sau de măsline.

Aplică un tratament

Înainte de a aplica oja, unghiile tale au nevoie de un tratament pe bază de vitamine care să le facă mai rezistente şi care va ajuta oja să reziste mai mult.


Tipuri diferite de ojă

În ultimul timp, ojele mate au devenit preferatele tuturor. Însă, mare minus este că acest tip de ojă nu este foarte rezistent. Aşa că, dacă vrei o culoare care să reziste mai multe zile pe unghii alge o ojă perlată. Pentru o culoare uniformă şi intensă, aplică două straturi subţiri, niciodată unul şi gros dacă vrei ca unghiile tale să arate bine.

Un strat protector

La sfârşit aplică un strat de lac transparent, protector. Acesta conferă strălucire şi creşte rezistenţa ojei cu cel puţin 1-2 zile.

Hidratează-ţi zilnic unghiile

Dacă vrei ca oja ta să reziste cât mai mult, iar unghiile să arate bine poţi să te foloseşti de un mic truc.
Aplică, în fiecare seară, înainte de culcare, un ulei special pentru cuticule sau alt ulei natural pe care îl foloseşti pentru ten sau păr. Uleiul hidratează unghiile şi le hrăneşte şi, în acelaşi timp, nu permite ojei să se usuce.

Manichiură rezistentă

Atunci când vrei ca oja ta să reziste cât mai mult, încearcă să nu stai cu mâinile prea mult timp în apă. Foloseşte mănuşi pentru menaj când speli vasele sau când faci curăţenie. Astfel îţi protejezi mâinile şi unghiile de apă, dar mai ales de produsele de curăţat, care sunt inamicii manichiurii tale.


Ustensile potrivite


Foarte multe femei fac o mare greşeală şi folosesc o pilă din metal pe care o mişcă în toate direcţiile. Alege o pilă dintr-un material special şi deplaseaz-o într-o singură direcție.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod