Frumuseţea ta: 5 sfaturi ca să-ţi faci părul să crească mai repede

Creşterea rapidă a părului este dorită de multe femei, în încercarea de a obţine o podoabă capilară cât mai atrăgătoare pentru bărbaţi sau de a repara o coafură nereuşită. Nu există soluţii minune, dar ai la îndemână 5 sfaturi ca să-ţi faci părul să crească mai repede.
Creşterea rapidă a părului este dorită de multe femei, în încercarea de a obţine o podoabă capilară cât mai atrăgătoare pentru bărbaţi sau de a repara o coafură nereuşită. Nu există soluţii minune, dar ai la îndemână 5 sfaturi ca să-ţi faci părul să crească mai repede.

Înainte să apelezi la produsele care promit creșterea părului rapid, încearcă soluțiile naturale care stimulează rădăcina părului și elimina obstacolele care pot încetini ritmul de creștere a părului.

Masează scalpul

Circulația sanguină la nivelul scalpului este esențială pentru creșterea părului rapid. Dacă îți masezi deja scalpul de fiecare dată când te speli pe cap pentru câteva minute, fă din masaj un obicei zilnic, chiar și atunci când părul este uscat.

Stimularea scalpului funcționează cel mai bine atunci când este zilnică și când este făcută cu mișcări delicate, care să nu smulgă din rădăcină nici măcar un fir.

Menține o alimentație echilibrată

Deficiența de fier și zinc poate cauza slăbirea rădăcinii părului.
Scalpul funcționează cel mai eficient atunci când oferi organismului o alimentație echilibrată.

Pentru că părul să crească mai repede, crește cantitatea de proteine consumată zilnic. Optează pentru pește, carne de pasăre cu cât mai puțină grăsime, ouă, nuci, midgale, ciuperci, fasole și produse pe bază de soia.

Nu exclude complet grăsimile din alimentație, deoarece sunt importante pentru sănătatea părului. Optează pentru grăsimi monosaturate, ca cele din somon, avocado, nuci și ulei de măsline.

Folosește suplimente cu vitamine

Lipsit de vitamine esențiale, organismul nu poate produce țesuturi noi la fel de repede. Include în alimentația ta cât mai multe fructe și legume proaspete.
Pentru un plus de vitamine, optează pentru suplimentele care conțin un complex de vitamine B, dar li vitaminele A, C, D, E și K.

Adoptă un stil de viață echilibrat

Stresul are numeroase efecte negative asupra organismului, iar părul este afectat și prin cădere și prin încetinirea ritmului de creștere.

Încearcă să menții un stil de viață echilibrat, cu mișcare benefică întregului organism și cu un nivel de stres cât mai scăzut. Relaxează-te cu aromaterapie și cu muzica preferată după o zi stresantă, pentru a nu rămâne tensionată până la culcare.

Protejează rădăcina părului

Părul este mort, dar rădăcina părului este vie și are nevoie să fie protejată pentru a funcționa în condiții cât mai bune.
Primul pas pentru sănătatea scalpului este eliminarea mătreții, folosind un șampon special recomandat de dermatolog sau diferite remedii naturiste.

În același timp, elimină orice obicei care poate dăuna rădăcinii părului. Folosirea de unelte de styling fierbinți foarte aproape de rădăcina părului o afectează puternic și poate încetini ritmul de creștere a părului.

Renunță la coafurile care țin părul în tensiune, de la clasica coadă făcută prea strâns până la coafurile care necesită utilizarea unei cantități foarte mari de fixativ puternic.

Îngrijește-ți mai bine părul și întregul organism pentru a stimula creșterea mai rapidă a părului și apelează la produsele cosmetice care promit că-ți pot face părul să crească mai repede doar după ce ai încercat toate soluțiile naturale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod