Frumuseţea ta: 5 greşeli pe care le faci când te dai cu parfum

Parfumul este pentru foarte multe femei un accesoriu de care nu ne putem lipsi niciodată. Cu ajutorul lui spunem poveşti, cucerim, impresionăm. Un parfum ne ajută să ne descoperim, ne completează, ne face să ne simţim dorite.

Însă, uneori greşim atunci când îl folosim. Şi fie ne parfumăm cu unul nepotrivit, fie folosim prea mult, prea puţin sau în momente nepotrivite.Află ce trebuie să nu faci ca să te bucuri de toate aromele unui parfum perfect.

Pulverzezi parfum în zona gâtului

Dacă obişnuieşti să te dai cu parfum în zona gâtului, este un obicei total greşit deoarece parfumul sintetic poate să cauzeze şi să agraveze acneea în cazul în care ai tenul cu tendinţă acneică. Este recomandat să pulverizezi parfum pe încheietura mâinii şi să o duci apoi la gât/decolteu.

Nu-l testezi pe tine

Poate ţi s-a întâmplat şi ţie să-ţi placă cum miroase o prietenă şi să-ţi cumperi şi tu acelaşi parfum, dar să nu-ţi mai placă atât de mult pe pielea ta.

Adevărul este că pentru fiecare există parfumul potrivit şi că acelaşi parfum e posibil să miroasă diferit pe două persoane.

Aşa că înainte să-ţi cumperi un parfum, testează-l pe pielea ta şi aşteaptă să vezi cum miroase şi după câteva ore de la aplicare. Testarea se face la încheieturile mâinilor, în locul unde se ia pulsul, și la încheietura interioară a cotului. Foarte important este ca pielea să fie curată, fără alte mirosuri, iar zona unde aplici nu trebuie frecată după aplicare.

Nu-l foloseşti pe cel potrivit

O regulă foarte importantă, de care trebuie să ţinem cont mereu: parfumul se alege în funcție de momentul zilei în care îl purtăm.

Astfel, parfumuri de zi (pentru serviciu, cumpărături, petreceri în aer liber, școală) și parfumuri de seară (pentru evenimente speciale, cină, cluburi, teatru, operă). Astfel, dimineața și în timpul zilei se potrivesc parfumurile ușoare, florale, fresh. După-amiază, putem folosi arome multiflorale sau fructate. Iar seara se potrivesc parfumurile grele, cu un miros puternic.

Parfumezi hainele

Din dorinţa de a mirosi cât mai bine şi cât mai mult timp, multe persoane folosesc parfum şi pe haine. Însă, hainele nu se parfumează, deoarece se pot decolora sau păta.

Totuși, dacă vrei ca hainele tale să miroasă, poți pulveriza parfum în aer și să treci hainele prin "norul" de parfum. De asemenea, nu se recomandă parfumarea hainelor de piele.

Te dai peste tot

Dacă vrei ca mirosul parfumului tău să persiste trebuie să te dai în acele locuri unde venele sunt foarte aproape de suprafața pielii, în zonele "fierbinți" ale corpului (în zona gâtului, a decolteului, în zona pulsului de la mână, îndoitura superioară a cotului, după ureche, la ceafă). De asemenea, în părul proaspăt spălat, aroma persistă chiar și o săptămână.
 

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roxana292013 pe 24 Sep 2013, 16:19
    nu e stupid

    Articolul spune ca in cazul în care ai tenul cu tendinţă acneică sa nu dai pe gat...cine n-are probleme, poate sa-si dea. Cat despre metoda de a da pe mana si a duce mana la gat, banuiesc ca e ok asa ca sa nu se duca vapori de parfum pe fata care probabil duce la accentuarea acneei.

    1
    0

  • nicol pe 24 Sep 2013, 13:31
    :)

    zice sa nu pulverizezi in zona gatului pt ca iti ajunge parfum si pe fata si iti accentueaza acneea.iti si explica sa dai pe incheietura si apoi sa aplici pe zona gatului.

    9
    1

  • dagatava pe 24 Sep 2013, 13:22
    stupid

    initial articolul spune ca este o greseala sa iti dai cu parfum in zona gatului si la final ca trebuie sa iti dai in zonele "fierbinti" si ca exemplu zona gatului... ce stupid

    12
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod