Frumuseţea ta: 10 alimente miraculoase care-ţi fac un păr strălucitor şi sănătos

Femeile îşi doresc un păr lung, bogat şi strălucitor, iar pentru o astfel de podoabă capilară sunt dispuse să facă orice sacrificiu.

Vizite periodice la saloane, tratamente costisitoare, remedii naturale şi multe trucuri de frumuseţe menite să ne ajute să avem un păr perfect. Dar ştiai că frumuseţea părului tău depinde în mare măsură şi de alimentele pe care le consumi?

Poate ţi se pare ceva ciudat, dar ce ai în farfurie se reflectă în podoaba ta capilară. Aşa că, dacă vrei un păr bogat, strălucitor şi frumos trebuie să introduci în dieta ta acele alimente minune care-ţi ajută părul.

Peştele gras

Acizi graşi omega-3 sunt cei mai buni prieteni ai părului tău. Ei redau strălucirea părului, echilibrează producţia de sebum şi îl fac mai rezistent.

Iar cea mai importantă sursă de acizi graşi omega-3 este peştele gras. Tonul, somonul, macroul, sardinele, anşoa şi heringul sunt surse de proteine.

Ouăle

Banalele ouă sunt foarte bogate în vitamina A, iar această vitamină hrăneşte firul de păr, reglează producţia de sebum şi împiedică căderea părului. Aşa că, nu uita de ouă la micul dejun.

Nucile şi migdalele

Le mâncai în copilărie, dar ştiai că au un conţinut bogate de fier, esenţial pentru a preveni degradarea părului? Mai mult, potrivit cercetătorilor, lipsa de fier influenţează textura părului, determinându-l să fie mai fragil.
Consumă un pumn de nuci la două-trei zile, iar părul tău îţi va mulţumi. În aceeaşi categorie intră şi migdalele.

Seminţele de susan

Nu sunt atât de cunoscute în bucătăria românească, dar seminţele de susan aduc un aport însemnat de zinc care favorizează absorbţia vitaminei A.Adaugă în salată seminţe de susan, este cel mai simplu mod să le introduci în dieta ta.

Avocado

Avocado este un fruct pe care tot mai mulţi români au început să-l consume. Un lucru foarte bun, mai ales dacă ne gândim la sănătatea părului nostru. Este bogat în biotină, o vitamină din complexul B care împiedică despicarea vârfurilor de păr şi îi redă strălucirea.


Ficat

Datorită conţinutului bogat în vitamina A şi fier, ficatul este benefic pentru sănătatea pielii şi a părului.
De asemenea, ficatul conţine acid folic (vitamina B9) care are grijă de sănătatea unghiilor.

Carnea roşie

Tot mai multe persoane aleg să nu mai consume carne, dar este important să ştii că proteinele, zincul şi fierul din carnea roşie au rolul de a ajuta la regenerarea pielii şi la producţia de cheratină (proteina din care sunt formate unghiile). De asemenea, este bogată în vitaminele din complexul B care ajută la dezvoltarea structurală a firului de păr.

Morcovii

Au un conţinut bogat în vitamina A care este benefică pentru părul fragil şi subţire. De asemenea, datorită betacarotenului şi a vitaminei C, morcovii au efect antioxidant şi de protecţie solară.

Suplimente alimentare

Suplimentele alimentare sunt şi ele o soluţie, dar nu trebuie luate în exces. O cură de zinc şi seleniu, ginko biloba este ideală pentru părul tău. Părul este o parte vie din organismul nostru, se hrăneşte şi creşte, deci este ajutat de alimentaţie şi de prezenţa suplimentelor nutritive.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionica pe 23 Aug 2013, 16:10
    comentariu

    Eva , toate cite me ati trimis eu va MULTUMESC pt ca sint fffffoarte importante si multe lucruri pe care le scrieti ma intereseaza , asa ca nu priviti la lucrurile negative , pe care le scriu o lume ,care nu stiu sa va multumeasca , si nu au invatat pina acum ,respectul si umilinta ! asa ca va sfatuesc inainte , cu mult curaj si ca BUNUL DUMNEZEU sa va BINE-CUVINTEZE si sa va aiba in grija , AMIN

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod