Frumuseţe. Pregăteşte-ţi picioarele pentru sandale. 7 trucuri de îngrijire

O pedichiură impecabilă, pielea intens hidratată şi călcâiele netede se asortează perfect cu orice pereche de încălţări pentru vară. Descoperă câteva metode simple de a le obţine.

Exfoliere în profunzime

Aspectul neplăcut de picioare neîngrijite este dat de pielea uscată şi întărită care se poate acumula în zona unghiilor şi a călcâielor, în special din cauza folosirii încălţămintei de iarnă. Ca să elimini eficient celulele moarte, ai nevoie de o exfoliere specială, în profunzime. Pune într-un lighean apă caldă, săpun lichid sau gel de duş şi o lingură cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul produce o reacţie efervescentă, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte iar săpunul înmoaie pielea uscată din zona călcâielor.
Stai cu picioarele în apă cel puţin 20 de minute.

Scrub intens

După ce picioarele tale au stat suficient timp în apă, pielea uscată va fi mult mai uşor de îndepărtat. Foloseşte un scrub natural obţinut dintr-un amestec de mălai şi iaurt. Peste o ceaşcă cu mălai, adaugă câteva linguri de iaurt, astfel încât să obţii o pastă. Masează-ţi apoi picioarele cu acest amestec, pentru a elimina celulele moarte. Mălaiul are un efect abraziv, iar iaurtul conţine acid lactic, o substanţă cu proprietăţi exfoliante şi hidratante.

Călcâie netede

Pielea din zona călcâielor este cea mai groasă de pe întreg corpul, fiind din această cauză predispusă la uscare şi la apariţia crăpăturilor. Pentru e preveni astfel de efecte neplăcute, este foarte important să foloseşti o piatră ponce sau o pilă specială la fiecare baie, pentru a îndepărta pielea uscată de pe călcâiele tale.
Este metodă eficientă care îţi va păstra călcâile netede, indiferent de anotimp.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod