De ce îți crește păr pe sâni

De ce îți crește păr pe sâni

Atunci când descoperă câte un fir de păr crescut pe sâni, în special în zona mamelonului, cele mai multe femei se panichează și se întreabă dacă este normal.
Nu este un motiv să te îngrijorezi. "Corpul nostru este acoperit cu foliculi de păr și glande sebacee, inclusiv în zona mameloanelor, prin urmare există întotdeauna posibilitatea să apară fire de păr în această zonă", declară medicul dermatolog Lance Brown pentru womenshealthmag.com. 

Din cele 50 de milioane de foliculi de păr care acoperă corpul, numai o cincime dintre ele se află pe scalp, ceea ce înseamnă că există multe alte locuri de pe corp unde pot apărea fire vizibile. Iată de ce ne putem confrunta cu apariţia firelor de păr pe sâni.

Cele mai comune locuri de pe corp în care pot crește fire de păr


În afara conturului mameloanelor, te poți confrunta cu fire de păr care apar pe lobul urechii, bărbie sau buric. În ceea ce privește sânii, firele de păr cresc de obicei pe linia exterioară a areolei.
Pe urechi, te poți confrunta cu apariția unui fir aspru pe lobul urechii. Pe abdomen, firele de păr apar de obicei pe linia dintre buric și zona pubiană sau câteva fire apărute în jurul buricului. Bărbia este locul în care apar cel mai adesea fire de păr aspre.

De ce apar fire de păr pe corp și față


Dacă tocmai ai descoperit un fir de păr pe corp, cel mai probabil a fost cauzat de fluctuațiile hormonale, așa cum sunt cele din timpul sarcinii sau menopauzei. Unele medicamente pot, de asemenea, să provoace creșterea excesivă a păruliui pe corp și față.
Câteva dintre aceste substanțe sunt testosteron, danazol, steroizi anabolizanți, glucosteroizi, ciclosporina, minoxidil și fenitoină.

În cazul în care te confrunți nu doar cu unul sau două fire răzlețe, ci cu mai multe fire groase de păr apărute pe corp, este posibil să ai hirsutism, o afecțiune care provoacă apariția firelor de păr groase și aspre în cazul femeilor. Hirsutismul poate fi transmis genetic. De asemenea, ar putea fi un semn că suferi de o afecțiune mai gravă numită sindromul ovarelor polichistice. Acest sindrom afectează între cinci și zece la sută dintre femeile din întreaga lume.

Cum să scapi de firele de păr apărute pe corp


Deși este o veste bună faptul că acele fire de păr apărute pe corp nu indică de obicei probleme grave de sănătate, asta nu înseamnă că nu sunt deranjante. Smulgerea cu penseta este cea mai simplă variantă pentru câteva fire inestetice.
Ceara sau aparatul de ras sunt opțiuni mai bune dacă te confrunți cu zone mai mari de păr acoperite cu păr, precum pe abdomen sau bărbie. 

Dacă vrei o soluție permanentă, medicul dermatolog recomandă îndepărtarea firelor de păr cu lasr. Chiar dacă nu este complet permanentă, este o soluție pe termen lung care te scapă de firele de păr nedorite.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod