Dacă faci duș de mai multe ori pe zi, trebuie să citești asta

Nimic nu este mai plăcut în zilele de vară decât să-ți faci un duș răcoritor. Dar mai multe dușuri pe zi îți pot afecta pielea.
Sa te speli pe corp mai mult de o data pe zi poate avea efecte negative, pentru ca iti usuca excesiv pielea. Iar acest lucru se intampla daca nu esti atenta la obiceiurile tale din timpul dusului. Unele dintre ele pot agrava problemele pielii. Iata cum sa ai grija de pielea ta daca iti faci dus de mai multe ori intr-o zi. Aceste obiceiuri te vor ajuta sa-ti mentii pielea hidratata, chiar daca intri si iesi de sub dus de mai multe ori de-a lungul zilei.

Fa-ti dus cu apa calduta sau rece


Este o regula pe care ar trebui sa o respecti in general, nu doar pe timp de vara, insa nu oricine suporta apa la o temperatura scazuta cand vremea este rece.
Dar in zilele fierbinti de vara, este o regula mult mai usor de respectat. Apa fierbinte poate sa usuce pielea, mai ales daca iti faci dus de mai multe ori in aceeasi zi. De asemenea, daca petreci mai mult timp la soare, pielea devine si mai deshidrata, de aceea este necesar sa optezi pentru dusuri cu apa mai rece.

Nu exagera cu folosirea sapunului sau a gelului de dus


Exista conceptia gresita ca trebuie sa-ti acoperi tot corpul cu sapun sau gel de dus pentru a-ti curata cu adevarat pielea. Adevarul este ca indiferent cat de hidratant este produsul de curatare pe care il folosesti, spalarea de mai multe ori pe zi duce la uscarea pielii.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod