Cum să previi creșterea firelor de păr sub piele: 5 soluții eficiente care oferă netezime și o cicatrizare rapidă

Dacă și tu te-ai confruntat cel puțin o dată cu firele de păr crescute sub piele, știi cu siguranță, cât de neplăcute și inestetice sunt acestea, mai ales vara.
Sub stratul cutanat, acestea cresc mai greu si cand nu reusesc sa iasa corpul le respinge, creand in jurul folicului inflamatie si uneori, o cantitate mica de puroi.

In urma inflamatiei, foliculul devine vulnerabil, iar pielea mai usor de strapuns odata ce firul de par creste (acum apar hiperpigmentarile si pielea e mai predispusa la cicatrici). Cu toate acestea, nu te ingrijora! Poti scapa rapid de toate aceste neplaceri cu ajutorul urmatoarelor solutii!

„Nu toate firele de par care cresc sub piele sunt la fel.
Unele au tendinta de a iesi curbate, crescand dezordonat sub piele. Aceasta tulburare se numeste in termeni medicali pseudofolliculitis barbae. Cand firul de par se incolaceste de prea multe ori sub startul cutanat, la suprafata pielii apar pete rosii si mici puncte care se reinfecteaza odata cu cresterea firului de par. In timp, acest punct se inchide la culoare si poate deveni dureros la atingere”
, spune dermatologul Jeremy Fenton, noteaza mindbodygreen.com

Sa tratezi din pripa aceasta problema e cea mai buna solutie.
„O exfoliere blanda a pielii realizata la doua-trei zile poate da rezultate minunate. Pielea devine mai supla, ferma si mai fina, iar hiperpigmentarile incep sa se estompeze”, indica dermatologul Rebecca Marcus.

Lotiunile previn inflamatiile


Aplica dupa fiecare epilare (cu ceara, aparat sau lama) o lotiune care sa previna cresterea firelor de par sub piele. Formulele care contin substante ce ajuta la exfolierea in timp a stratului de piele ofera rezultate excelente. Bazeaza-te pe cele care contin extracte naturale din plante, uree, acid lactic, pantenol, acid salicilic si bisabolol. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod