Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog

După un an petrecut mai mult în casă din cauza pandemiei și una dintre cele mai răcoroase primăveri din 2012 și până în prezent, cei mai mulți dintre noi avem tendința de a sta prea mult la soare, odată ce a venit vara.
Daca si tu ai facut asta si ai uitat sa aplici crema de protectie solara, probabil te confrunti deja cu arsuri solare. Pielea inrosita care se decojeste, senzatia de arsura si mancarimea sunt cateva dintre simptomele neplacute ale arsurilor solare.

Dar ce poti face daca pielea ta a fost arsa de soare si se decojeste? Cum sa o ingrijesti corect? Medicul dermatolog Ross Perry a dezvaluit pentru Glamour UK care sunt cele mai eficiente tratamente pentru pielea arsa de soare care se decojeste.
Protejeaza-ti pielea de expunerea suplimentara la razele UV

„Daca pielea se decojeste, este un semn clar ca a fost afectata de expunerea excesiva la soare.
Decojirea inseamna ca pielea elimina stratul exterior, lasand la suprafata noi straturi de piele. In aceasta etapa este foarte important sa protejezi pielea noua de expunerea suplimentara la soare si sa stai cat mai mult la umbra. Daca trebuie sa iesi afara, acopera cat mai bine corpul cu haine, precum camasi cu maneca lunga, pantaloni lejeri, palarie si ochelari de soare. Asigura-te ca zonele de piele expuse sunt protejate cu crema de protectie solara cu SPF 50”
, recomanda medicul dermatolog.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod