8 remedii naturale pe care le poți folosi pentru a stimula creșterea părului

Îți dorești să ai părul lung, dar pare că nu vei reuși niciodată? Iată câteva remedii naturale care pot stimula creșterea părului!

2% din populația lumii se va confrunta cu pierderea/căderea părului sau alopecie la un moment dat în viața lor.

Vezi și: O coafură nouă poate schimba radical o persoană. 30 de imagini care o demonstrează

Având în vedere că ingredientele naturale au proprietăți excelente pentru sănătate și utilizare cosmetică, unele plante și uleiuri ne pot ajuta să obținem un păr frumos și sănătos.

Iată 8 remedii naturale pe care le poți folosi pentru a stimula creșterea părului:

 

Extract de ceai verde


Pe lângă faptul că are numeroase alte beneficii pentru sănătate, ceaiul verde te poate ajuta și la creșterea părului. Consumul extractului de ceai verde a avut rezultate semnificative în ceea ce privește creșterea părului după 6 luni, conform unui studiu. Așadar, dacă îți dorești să ai părul lung, frumos și sănătos, consumul regulat de ceai te poate ajuta.

Păpădia


Păpădia este o plantă care conține minerale, vitamine și are proprietăți antiinflamatorii care joacă un rol important în creșterea părului.

Dacă îți dorești păr lung, există o rețetă care te poate ajuta în acest sens:

  • pune un plic de ceai din rădăcină de păpădie în apă fierbinte timp de 10 minute
  • se fierb 2 linguri de semințe de in timp de 5 minute
  • după fierbere, scoate semințele de in din apă și adaugă o lingură de miere. Lasă la răcit răcească
  • într-o sticlă, combină ceaiul de păpădie, apa din seminețe de in și o lingură de suc de lămâie
  • se agită bine
  • după spălarea părului, toarnă acest amestec pe scalp și lasă-l să acționeze timp de 10 minute cu o cască de duș, apoi clătește părul.

Aloe vera


Aloe vera este o altă plantă care a devenit faimoasă pentru numeroasele sale beneficii pentru piele și pentru proprietățile sale de vindecare. Aloe poate elimina rezidurile din alte produse și excesul de uleiuri din păr. Este blând și conține vitamine care pot stimula creșterea părului și pot preveni căderea lui.

De asemenea, poți prepara o cremă hidratantă pentru păr cu aloe vera.

Într-o sticlă, adaugă o can de apă și o jumătate de suc de aloe vera. Agită bine și pulverizează amestecul pe păr înainte de coafare.

Ulei de mentă


Menta este o plantă excelentă pentru ceai și miroase grozav. Un studiu indică faptul că uleiul de mentă poate fi, de asemenea, o alternativă pentru a ajuta la creșterea părului, promovând circulația în scalp.

Ceea ce puțină lume știe este că uleiul de mentă trebuie diluat într-un ulei de jojoba sau de struguri de bună calitate. Raportul ar trebui să fie de 6 picături de ulei de mentă la o linguriță de ulei de jojoba. Se amestecă și apoi se aplică pe rădăcini.

Ulei de rozmarin


Rozmarinul, pe lângă utilizarea sa pentru gătit, are și o proprietate interesantă de a stimula creșterea părului. Uleiul de rozmarin, comparativ cu tratamentul standard pentru căderea părului, a prezentat aceleași rezultate după 6 luni.

Ca ulei esențial, 10 până la 12 picături de ulei de rozmarin ar trebui, de asemenea, să fie diluate în șampon.

Folosiți-l zilnic pentru a obține un păr lung și sănătos.

Suc de ceapă


Sucul de ceapă ți se pare ciudat? Poate suna ciudat, dar este de fapt eficient pentru prevenirea căderii părului. Într-un studiu în care participanții au folosit suc brut de ceapă, s-a constatat că părul a prezentat un proces de re-creștere.

Pentru a face suc de ceapă, urmează aceste instrucțiuni:

  • curăță o ceapă și tai-o în bucăți mici
  • folosește un storcător sau un blender pentru a extrage sucul din aceasta
  • folosește o pânză de strecurat, dacă este necesar
  • aplică sucul de ceapă pe scalp


Aplicarea sucului de ceapă pe păr de două ori pe zi timp de aproximativ 6 săptămâni îți poate oferi rezultate grozave.

Ulei de cocos


Uleiul de cocos este un alt ingredient multifuncțional. De la gătit până la hidratare, uleiul de cocos este excelent pentru părul tău. În comparație cu uleiul mineral și uleiul de floarea-soarelui, uleiul de cocos a fost singurul care a redus deteriorarea părului dacă este folosit ca produs de îngrijire pre-spălare și post-spălare.

Poți încerca să aplici ulei de nucă de cocos înainte de a-ți spăla părul sau după ce îl speli, ca balsam.

Ulei de lavandă


Uleiul de lavandă nu numai că este excelent pentru crearea unui mediu liniștitor, dar are și o performanță excelentă atunci când este aplicat pentru creșterea părului.

Un studiu a arătat că uleiul de lavandă diluat, atunci când este aplicat pe păr o dată pe zi timp de aproximativ 4 săptămâni, a dus la un păr mai gros și la un număr mai mare de foliculi de păr.

Încă o dată, deoarece este un ulei esențial, trebuie întotdeauna diluat într-un alt ulei, cum ar fi jojoba sau chiar șamponul, și apoi aplicat pe rădăcinile părului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod