Cum să-ți pregătești corpul pentru plajă. Cele mai bune tratamente pentru acasă

Dacă mai sunt câteva zile până când vei pleca în vacanță, folosește-le pentru a-ți pregăti pielea și corpul, ca să arăți impecabil pe plajă.
Descoperă câteva trucuri de îngrijire și tratamente pe care le poți face acasă.

Nu lăsa epilarea pe ultima sută de metri

Vrei să te epilezi cât mai aproape de ziua plecării în concediu pentru a te bucura toată vacanța de piele netedă. Deși este o strategie bună din acest punct de vedere, nu este totuși recomandat să te epilezi chiar în ziua de dinaintea vacanței. În funcție de metoda de epilare pe care o folosești, pielea ta se poate irita, înroși sau te poți confrunta cu acele brobonele roșii care apar imediat după epilare. Este de preferat să te epilezi cu două zile înainte de a pleca în vacanță, pentru ca pielea să aibă timp să se vindece înainte de a fi expusă la soare, apă sărată, loțiune de protecție solară sau apă cu clor din piscină.

Exfoliază-ți tot corpul

Probabil știi deja că exfolierea este un pas esențial pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Dar acest pas este cu atât mai important înainte de vacanță.
Prin exfoliere, îndepărtezi celulele moarte și impuritățile care îți acoperă pilea ca o peliculă și o împiedică să aibă un aspect proaspăt și sănătos. Dar înainte de vacanță, exfolierea are un alt rol important. Îndepărtează celulele moarte și permite astfel bronzarea uniformă a pielii, dar și un bronz de durată. Folosește o mănușă, un burete sau o perie de baie pentru a exfolia întreg corpul. Mai poți folosi un scrub natural pe bază de zaț de cafea, de zahăr brun sau tărâțe de ovăz, cu care să-ți masezi pielea și apoi să clătești bine.

Hidratează-ți intens pielea

Nisipul, apa sărată, clorul din piscină și chiar razele soarelui au un efect deshidratant asupra pielii tale. De aceea este important să-ți pregătești pielea înainte de vacanță, oferindu-i tratamente de hidratare intensă. În afară de cremele și loțiunile hidratante din comerț pe care le poți aplica zi de zi, încearcă un tratament intensiv cu ingrediente naturale.
Uleiurile naturale intens hidratante sunt cele mai eficiente pentru a oferi pielii hidratarea de care are nevoie. Folosește uleiul de măsline, de cocos, untul de cacao, uleiul de jojoba, unt de shea, ulei de argan etc. Aplică uleiurile naturale întotdeauna pe pielea umedă, după baie, masează întreg corpul și tamponează apoi cu un prosop. Este un tratament intensiv perfect pentru baia de seară, pentru că va permite uleiului să fie absorbit în piele până dimineața.

Pregătește-ți picioarele

Călcâiele crăpate și pielea uscată pe tălpi nu se potrivesc deloc cu sandalele tale de vară și zilele petrecute la plajă. Dar poți remedia foarte simplu această problemă. Cu câteva zile înainte de vacanță, înmoaie-ți picioarele într-un lighean cu apă caldă în care ai adăugat puțin gel de duș și o linguriță cu bicarbonat de sodiu. Stai cu picioarele în apă până când pielea întărită s-a înmuiat, apoi freacă-ți tălpile și călcâiele cu o pilă sau piatră specială.
După ce ai îndepărtat excesul de piele moartă, clătește-ți picioarele și aplică o cantitate generoasă de vaselină cosmetică pe călcâie, tălpi și degete, masând foarte bine. Înfășoară-ți apoi tălpile cu folie alimentară din plastic și pune-ți o pereche de șosete. Lasă tratamentul să acționeze timp de cel puțin jumătate de oră sau peste noapte. Pielea picioarelor tale va fi perfect hidratată și va arăta perfect.

Protejează-ți părul

Părul tău va avea de suferit pe timpul verii din cauza factorilor externi așa cum sunt razele UV, apa cu clor și cea sărată. Înainte de a pleca în vacanță, oferă-i părului tău îngrijirea de care are nevoie pentru a face față cu brio zilelor de concediu și a arăta excelent. Măștile naturale intens hidratante sunt precum un scut de protecție pentru părul tău. Poți prepara o mască naturală pentru păr folosind ingrediente pe care le ai deja în casă.
Amestecă bine un ou cu două linguri cu ulei de măsline și o lingură cu oțet alb. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te. Uleuiurile benefice din gălbenușul de ou și vitamina E conținută de uleiul de măsline îți hidratează intens părul, în timp ce oțetul fixează pigmentul în fierele de păr și previne decolorarea părului vopsit.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod