Cum să-ţi faci părul să crească fără chimicale

Încă din copilărie am fost înconjurate de prinţese şi Ilene Cosânzene renumite pentru cosiţele lor dese şi lungi. Aşa că, este normal să visăm la o podoabă capilară demnă de toată invidia. Însă, pentru că viaţa nu este o poveste, dacă vrem un păr lung şi bogat trebuie să ţinem cont de anumite sfaturi.

Încă din copilărie am fost înconjurate de prinţese şi Ilene Cosânzene renumite pentru cosiţele lor dese şi lungi. Aşa că, este normal să visăm la o podoabă capilară demnă de toată invidia.

Însă, pentru că viaţa nu este o poveste, dacă vrem un păr lung şi bogat trebuie să ţinem cont de anumite sfaturi.

Mănâncă sănătos şi ia vitamine

Primul pas, şi cel mai important, pentru un păr frumos şi lung este un regim de viaţă sănătos. Consumă cât mai multe fructe şi legume, carne de pui şi peşte gras, verdeţuri, ficat, ouă, ciuperci, nuci, seminţe de in. 

Alimente bogate în vitamina A, B, C si E sunt esenţiale pentru creşterea părului.

Suplimentele alimentare sunt şi ele o soluţie, dar nu trebuie luate în exces. O cură de zinc şi seleniu, ginko biloba este ideală pentru părul tău. Părul este o parte vie din organismul nostru, se hrăneşte şi creşte, deci este ajutat de alimentaţie şi de prezenţa suplimentelor nutritive.

Tunde vărfurile

Chiar dacă primul impuls atunci când vrei să-ţi laşi părul să crească este să nu-l mai tunzi deloc, trebuie să ştii că dacă îţi tai, regulat, vârfurile despicate ai şanse mai mari să-ţi crească mai repede părul. Este cunoscut faptul că, vârfurile tocite încetinesc creşterea firului de păr.

Aşa că, nu te mai strâmba când vezi foarfeca!

Uită de foehn
Cei mai mari inamici ai părului sănătos sunt foehn-ul, placa şi fixativul. Aceste instrumente de coafare dăunează grav părului tău. Aşa că, utilizează-le cu măsură şi doar când este neapărat nevoie. La fel de important este şi felul în care îţi ţii părul prins în coadă. Încearcă să nu-l ţii foarte strâns, într-o coadă de cal, pentru că astfel favorizezi căderea părului.

Măşti făcute în casă

Chiar dacă reclamele din reviste şi de la televizor îţi promit un păr lung şi bogat în doar două săptămâni, obţinut cu un tratament minune, tu trebuie să fii conştientă că un asemenea rezultat nu se obţine peste noapte.

Aşa că, decât să dai bani pe creme costisitoare încearcă să-ţi faci singură tratamente-miraculoase.

Cele mai bune ingrediente pentru un păr lung sunt uleiul de ricin, gălbenuşul de ou, uleiul de măsline, tinctura de urzică, tinctură de brusture, tinctură de ardei iute. O mască perfectă pentru regenerarea părului este cea obţinută din 2 gălbenuşuri, tinctură de ardei iute, de urzică şi de brusture şi ulei de ricin. Masaţi bine scalpul, nu şi pe lungimea părului, şi lăsaţi să acţioneze peste 30 de minute.

Ai grijă de el

Aşa cum te-ai obişnuit să-ţi îngrijeşti, zilnic, tenul, tot aşa trebuie să ai grijă şi de părul tău.

Perie părul înainte de a te spăla pe cap şi nu după, când e mult mai fragil. Nu folosi perie din metal sau plastic. Cel mai bine, optează pentru un pieptăne cu dinţi rari din lemn. Este indicat pentru orice tip de păr. Ai grijă cu părul ud. Nu trage de el şi nu încerca să-l piepteni imediat ce ai iesit din baie.

 

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evamonica pe 5 Aug 2012, 10:36
    fara feon

    Daca te usuci fara feon parul are alt fel textura, macar vara sa il lasam sa se usuce fara sa ''il agresam''.

    3
    2

  • lili pe 1 Aug 2012, 00:17
    ha ha

    Nu este valabila treaba cu tunsul. Parul creste de la radacina, nu de la varfuri. Este stiut faptul ca parul scurt creste 2cm pe luna, iar cel lung doar 1 cm, varfurile se tund pentru un aspect ingrijit.

    3
    1

  • maria pe 27 Iul 2012, 23:30
    ccchhhh

    daca iti tii parul strans creste de 2-sau trei ori mai repede (si nu are de ce sa cada daca este sanatos)

    3
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod