Cum să ne îngrijim corect mâinile. Trucuri utile de la un nail stylist!

Să nu vă imaginaţi că, pentru a vă redobândi frumuseţea şi sănătatea palmelor şi a unghiilor, este suficient să vă ungeţi din când în când cu o cremă aleasă la întâmplare ori să mergeţi o dată pe lună la manichiuristă, să vă dea cu ojă.

Aşa cum la originea fenomenului de fragilizare, denutriţie şi deshidratare pot sta o mulţime de factori (genetici, patologici, alimentari, climaterici, de igienă şi mai ales agresiunea produselor de curăţenie uzuale în orice gospodărie), tot aşa există şi o serie întreagă de condiţii ale revenirii la normalitate.

Trucuri utile oferite de Elena Suleapa, nail stylist la Jovsky Studio:

- Nu staţi prea mult cu mâinile în apă cu detergenţi, deoarece sabotează întegritatea unghiilor. Excepţie face apa de mare, care, prin conţinutul mare de minerale, reprezintă o adevărată binefacere pentru unghii

- Folosiţi dizolvante de ojă fără acetonă, pentru că acetona usucă şi deteriorează unghiile.

Ideale sunt produsele care conţin ca solvenţi uleiuri vegetale, glicerină sau vitamina E

- Un remediu foarte bun pentru unghiile casante şi dure este ceaiul din scoarţă de stejar, folosit sub formă de băi

- Efecte bune are şi amestecul de tărâţe de migdale cu apă călduţă, în care să vă înmuiaţi unghiile o dată pe săptămână

- Folosiţi o cremă preparată în farmacie, dintr-un amestec de 10 grame de vaselină, 10 grame de lanolină, 2,5 grame de acid salicilic. După omogenizare, se păstrează într-o cutie închisă. Înainte de culcare, se cufundă unghiile în această pastă, se îmbracă o pereche de mănuşi de bumbac, care se păstrează până a doua zi dimineaţa.
Se repetă tratamentul mai multe zile la rând

- Dacă unghiile au fost atacate de micoza, badijonaţi-le cu un amestec de uleiuri esenţiale de levănţică şi cimbru, câte şase picături din fiecare, combinate cu 30 de mililitri de ulei de măsline. Tratamentul se aplică zilnic, până la vindecare

- Rezultate bune se obţin şi cu ajutorul uleiurilor volatile de rozmarin sau lămâie (20 de picături din esenţa aleasă plus două linguri de ulei de migdale dulci). Fricţionaţi unghiile afectate de două ori pe zi cu acest preparat, până la dispariţia simptomelor

- Înmuiaţi-vă mâinile în ulei de măsline călduţ, zece minute zilnic, timp de o săptămână.
Pentru un plus de eficienţă, adăugaţi în bol câteva picături de zeamă de lămâie şi puţină glicerină. La finalul tratamentului, masaţi-vă uşor palmele cu o cremă nutritivăIntroduceţi în dieta zilnică câte o sursă de calciu (lapte şi iaurturi degresate, cereale integrale, alge marine etc.), de provitamina A (ulei de peşte, germeni de grâu, polen) şi de magneziu (cacao, soia, migdale, alune, nuci, spanac, fasole uscată, mazăre, prune, banane, pătrunjel). Necesarul de fier, indispensabil sănătăţii unghiilor, îl asiguraţi consumând spanac, urzici, morcovi. Zincul este conţinut de ouă, peşte, fructe de mare.

Dintre citrice, portocalele, mandarinele, grepfruturile să nu vă lipsească din meniul zilnic.

Au un conţinut mare de vitamina C, preţios antioxidant. Un tratament cu suplimente nutriţionale bogate în principii active (vitamine, minerale, oligoelemente, acizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi) grăbeşte rezolvarea problemelor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod