Cum sa fii sexy

Chestionarul "Covorului rosu"

Celebritatile folosesc covoarele rosii pentru publicitate. Trebuie sa se gandeasca cu grija ce vor purta, pentru ca ceea ce vand este chiar imaginea lor. Acelasi lucru este valabil si pentru tine. Da, poate ca nu vei pasi pe un covor rosu real, insa, din clipa in care iesi pe usa, te vinzi pe tine insati si iti vinzi imaginea. Nu vrei ca oamenii sa isi spuna ca arati fabulos si plina de succes pe baza a ceea ce porti?

Asa ca hai sa presupunem ca esti femeia din atelierul meu si doresti sa iti gasesti o vestimentatie. Intri, te intampin. Hai, scoate ti haina. Si acum, hai sa vorbim un minut. Iata cam ce te as intreba…


Intrebarea unu: care este imaginea pe care incerci sa o creezi?

1. sofisticata si stralucitoare
2. conservatoare si clasica
3. la moda si pe val
4. sic in stil hippie
5. sexy de la un capat la altul

Raspunsul pe care il alegi este efectul de ansamblu pe care vrei sa-l proiectezi. Trebuie sa ai acest lucru in minte de fiecare data cand te imbraci. De exemplu, daca alegi “b” (conservatoare si clasica), ar trebui sa te gandesti la Audrey Hepburn, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa-ti cumperi imbracaminte din magazinele care se concentreaza pe vanzarea produselor ce le atrag pe cele din categoria “d” (sic in stil hippie). Nu contrazice imaginea pe care vrei sa o proiectezi cu produse apartinand unui alt stil.

Pontul meu: Cumpara ceea ce se potriveste imaginii tale! Orice magazin se concentreaza pe un anumit “stil” vestimentar. Daca vrei sa-ti cumperi o tunica neagra, vei gasi croieli drepte, clasice, la Brooks Brothers si croieli la moda, trendy, la Dolce & Gabbana. Fa-ti cumparaturile in magazinele care vand imaginea pe care vrei sa o transmiti.


Intrebarea doi: cat de sexy vrei sa fii?

1. vadit, nebuneste de sexy
2. sexy in joaca
3. sexy in surdina, misterioasa
4. vag sexy

Gandeste-te la raspunsul tau asociindu-l cu unul dintre personajele din “Totul despre sex”. Daca ai raspuns “a”, gandeste-te ca te referi la un aspect vadit sexy, gen Samantha. Daca ai raspuns “b”, gandeste-te la Carrie. Daca ai raspuns “c”, gandeste-te la Charlotte. Daca ai raspuns “d” gandeste-te la Miranda.

Pontul meu: Pentru a-ti modifica viziunea asupra semnificatiei cuvantului “sexy”, actionez in doua directii: cat de adanc poate sa fie decolteul si cat de scurta poate sa fie fusta sau slitul fustei. (Din nou, nu ar trebui sa lucrezi la doua capete. La urma urmelor, sexy inseamna sa lasi ceva si pentru imaginatie.) Pentru a arata cel mai sexy (Samantha), mergi in jos (coboara linia gatului cat mai mult si arata cat mai mult din decolteu) sau in sus (ridica tivul fustei sau slitul mai sus catre sold). Pentru a arata mai putin sexy (Miranda), fa mai putin din toate astea.

Si inca un pont de valoare-adaugata care amplifica aspectul sexy: ai in vedere spatele rochiei! Cand intri intr-o incapere, pusa la punct si frumoasa, barbatii nu vor dori sa fie evident faptul ca se uita la tine, asa ca vor astepta pana vei trece de ei. Pe urma, dupa ce ai trecut sau ai intors spatele, se vor intoarce si ei sa se uite. Daca spatele tau le ofera ceva dupa care sa te tina minte, este cu atat mai bine.


Intrebarea trei: probabil ca exista o persoana pe care vrei sa o impresionezi la un eveniment. In acest caz, despre ce fel de relatii este vorba?

1. cineva pe care il iubesti sau pe care vrei sa-l innebunesti
2. cineva fata de care te simti in largul tau sa-ti arati latura sexy
3. cineva pe care vrei sa-l tachinezi lasandu-l sa traga cu ochiul la latura ta sexy
4. cineva caruia vrei sa-i transmiti o imagine clara de genul “nu de la prima intalnire”

Ca si la intrebarea doi, raspunsul pe care il alegi de aceasta data poate sa fie identificat cu personajele care se duc la intalniri in Totul despre sex. Insa uite care-i poanta: acest raspuns trebuie sa se potriveasca cu raspunsul la intrebarea doi, astfel incat sa fii consecventa in privinta pozitiei pe care urmaresti sa ti-o adjudeci pe scara vestimentatiei sexy.

Pontul meu: Ai grija ca raspunsurile la intrebarile doi si trei sa se potriveasca perfect! Aceasta inseamna ca, daca ai ales “a” la intrebarea doi, trebuia sa alegi “a” la intrebarea trei; daca ai ales “b” la intrebarea doi, trebuia sa alegi “b” la intrebarea trei etc. Daca raspunsurile tale la aceste doua intrebari nu se potrivesc, mai gandeste-te la imaginea pe care o urmaresti. (...)

Odata gasite raspunsurile la aceste intrebari fundamentale, poti sa-ti faci o idee destul de buna despre ce anume sa imbraci la eveniment. Uneori o sa vrei sa arati mai potolit si alteori o sa vrei sa arati absolut distrugator. Insa, trecand din nou in revista acest chestionar si sugestiile mele, in mod sigur vei arata si te vei simti sexy, de fiecare data.

 

Poti cumpara cartea "Cum sa fii sexy" de Bradley Bayou, aparuta la Editura Pro de pe site-ul www.metropolis.ro la pretul de 45 RON.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod