Picioare perfecte fara fire de par sub piele

Cum să ai picioare perfecte, fără fire de păr sub piele

În sezonul rochiilor și fustelor scurte, picioarele tale trebuie să arate impecabil. Dar după fiecare epilare, există riscul să te confrunți cu fire de păr sub piele

Învață cum să scapi de ele pentru ca pielea ta să arate perfect!

Exfoliază des

Exfolierea este calea cea mai simplă pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele. Celulele moarte se acumulează la suprafața pielii și creează astfel un strat mai rigid, prin care este blocată pătrunderea firelor noi de păr care cresc după epilare. Astfel firele cresc în interior, iar rezultatul sunt acele brobonele inestetice la suprafața pielii. Dar dacă exfoliezi des, vei îndepărta stratul de celule moarte și vei eliberea firele noi de păr.

Folosește o perie specială pentru baie care îți permite să masezi pielea și să elimini rezidurile. De asemenea, o lufă din fibre naturale sau sintetice, dar și un burete de baie cu suprafața ușor abrazivă sunt ideale pentru a masa picioarele la fiecare duș. Exfolierea ar trebui făcută în fiecare zi, dar niciodată în zilele imediat după epilare. Pielea poate fi iritată, motiv pentru care exfolierea ar trebui evitată o zi sau două.

Hidratează-ți pielea

Pielea uscată poate fi un alt motiv pentru care firele de păr cresc sub piele. Hidratarea picioarelor este foarte importantă nu numai pentru a pereveni creșterea firelor în interior, dar și pentru a evita aspectul neplăcut provocat de descuamarea pielii.

Un truc eficient pentru o hidratare intensă este acela de a aplica imediat după baie sau duș, pe pielea umedă, un ulei natural hidratant, pe care să îl masezi bine pe piele. Poți folosi uleiul de cocos, care are și un parfum delicat, pe lângă proprietățile de hidratare, dar și ulei de măsline, de avocado, unt de shea, unt de cacao etc. De asemenea, uleiul pentru bebeluși este o altă opțiune perfectă pentru a hidrata picioarele cu piele uscată.

Evită loțiunile de corp cu silicon

Unele loțiuni de corp cosmetice conțin substanțe menite să acopere pielea cu o peliculă fină, care creează imediat după aplicare senzația de piele perfect netedă. Dar acesta nu este altceva decât un truc prin care vei crede că pielea ta a fost hidratată intens, imediat.

În realitate, pelicula din substanțe sintetice care rămâne pe suprafața pielii tale are efecte nocive, putând fi responsabilă și pentru creșterea firelor de păr în interior. Siliconul sau ceara care intră în compoziția acestora pot bloca porii, iar în acest fel firele de păr cresc în interior, după epilare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod