Cinci mituri false despre celulita

Despre acest subiect s-a scris, se scrie si se va mai scrie... mult. Este firesc sa se intample astfel: majoritatea femeilor se confrunta cu aceasta problema si incearca pe toate caile sa se informeze, sa gaseasca metode de tratament si de prevenire... Nu e de mirare ca, pe fondul avalansei de informatii care apar, se strecoara si unele greseli care se transforma in mituri. Numai ca acestea nu au nimic in comun cu adevarul.

Mit: consumul de apa va diminua celulita

Fals. Daca nu suferi de deshidratare patologica, apa nu va contribui la imbunatatirea circulatiei sangelui si al eliminarea toxinelor. Dimpotriva, consumul excesiv de apa poate conduce la agravarea celulitei, pentru ca aceasta este formata, in definitiv, din grasimi, toxine si... apa.

Mit: exercitiul fizic previne celulita

Fals. Pana si sportivele de performanta pot sa aiba celulita. Cu toate acestea, cu cat faci mai multa miscare, cu atat metabolismul este mai bine stimulat, deci grasimile se ard mai repede, iar masa musculara este tonifiata.

Mit: liposuctia elimina celulita

Fals. In realitate, eliminarea stratului de tesut adipos situat exact sub epiderma poate agrava nesuferitul aspect de "coaja de portocala". Liposuctia nu este o interventie chirurgicala simpla, iar scopul ei este eliminarea depozitelor de grasime, nefiind o metoda de tratament pentru celulita.

Mit: Alimentatia sanatoasa previne celulita

Fals. Pe undeva, e vorba de aceeasi idee ca si cea referitoare la exercitiul fizic. Bineinteles ca este de dorit sa evitam zaharul, grasimile, prajelile, pastele fainoase, ciocolata si cafeaua si sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete. Dar numai acest lucru nu este suficient. Sport, dieta supravegheata, masaj anticelulitic - toate acestea, coroborate, dau rezultate satisfacatoare.

In ceea ce priveste suplimentele alimentare care iti promit "miracole" in combaterea celulitei, ar fi bine sa citesti cu maxima atentie prospectul si sa ceri si sfatul unui nutritionist, intrucat pot avea efecte secundare cel putin neplacute.

Mit: Numai femeile au celulita

Fals. Seamana a discriminare, nu-i asa? Adevarul este ca, desi cazurile sunt mult mai rare (din cauza procentului redus de hormoni estrogeni din organismul acestora), si barbatii pot avea celulita. Acest lucru se intampla celor care au un nivel mai scazut de testosteron, au un stil de viata pasiv, consuma alimente bogate in grasimi, sunt fumatori si consumatori inraiti de cafea.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod