Coafura "glamour", indiferent de tipul de par

Daca in anii anteriori principala tendinta in ceea ce priveste coafura avea in vedere obtinerea volumului exclusiv la radacini, acum situatia s-a schimbat. Coafurile cele mai in voga sunt cele cu volum pe intreaga suprafata a parului, indiferent de lungimea acestuia. Cuvantul de ordine este glamour, cu sinonimele sale: luxuriant, abundent, opulent... si lista ar putea continua. Altfel spus nu mai exista scuze, cu atat mai mult cu cat acest stil se poate obtine pentru orice tip de par.

Daca ai parul drept...

Aplica pe parul umed putina crema speciala, cu textura usoara si particule stralucitoare, si piaptana-te usor, cu un pieptene cu dintii rari, pentru a distribui uniform produsul pe intreaga suprafata. La extremitati, pulverizeaza un spray pentru volum, si apoi usuca-te cu foehnul, ruland fiecare suvita pe o perie semi rotunda, de dimensiune medie.

Dupa ce parul este uscat, umezeste iarasi la extremitati suvitele de la suprafata si, rulandu-le spre exterior pe o perie de aceasta data rotunda, usuca-le din nou. Aceasta este "etapa cheie" in vederea obtinerii unei coafuri prodigioase: suvitele astfel ondulate la capete. In caz contrar, aspectul va fi dragut, dar banal.

Retusul final consta in folosirea unui fixativ usor pentru a mentine suvitele ondulate. Trece-ti mana prin par, pentru a nu arata ca "scoasa din cutie", ci cat mai naturala cu putinta.

Par cret?

Primul pas este similar cazului anterior: pe parul umed, aplica spuma special conceputa pentru bucle, evitand radacinile. Ataseaza uscatorului un difuzor de volum si usuca fiecare suvita in parte. Nu ai neaparat de perie, poti folosi numai degetele.

Pe masura ce te usuci, indreapta difuzorul spre extremitatile suvitelor, mentine-l astfel cateva secunde si apoi indeparteaza-l, pentru a relua putin mai tarziu procedura. In felul acesta, simpaticii tai zulufii se vor aranja conform cerintelor unei asemenea coafuri, avand volum si fiind, in acelasi timp, frumos definiti.

Nu spun ca realizarea unei asemenea coafuri nu solicita in egala masura timp si rabdare, dar gandeste-te ce efect "devastator" va avea, mai ales la o petrecere sau in club, asociata cu un machiaj pe masura (de exemplu, "ochi fumurii")...

Si ce daca ai parul scurt?

Parul scurt a revenit in tendintele noului sezon si, contrar unei prejudecati larg raspandite, iti poate conferi un aspect foarte senzual si feminin. Pe parul ud, aplica spuma, evitand insa radacinile. Pentru uscare, foloseste o perie dreapta, iar suvitele vor fi orientate lateral, si nu in jos. Rasuceste putin peria la extremitati, astfel incat varfurile sa se ruleze usor.

Ai grija numai ca, atunci cand iti aranjezi suvitele din fata, sa le orientezi pe spate; in caz contrar, la sfarsit va parea ca ti-ai pus o casca uriasa de baie pe cap.

Par ondulat?

Din multe puncte de vedere, se spune ca este parul ideal: relativ usor de aranjat si de intretinut, iti asigura o coafura eleganta sau, dupa caz, naturala si delicata. Pe parul umed se va aplica spray de volum, la cativa centimetri de radacina, uscandu-se apoi cu o perie semi rotunda.

Ideea este sa obtii un aspect natural, cu suvite cat mai lejere si "aerate" si pline de energie. Pentru a reusi aceasta, iata un truc: dupa ce parul este uscat, ridica suvitele cu ajutorul degetelor si, lasandu-le sa cada lent, pulverizeaza un fixativ usor.

La final, pori folosi ondulatorul pentru a definitiva varfurile. Fixativul pe care tocmai l-ai aplicat va stabiliza aspectul coafurii astfel obtinute.



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rudolf leonard pe 1 Oct 2009, 10:05
    bolnav de cancer

    Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă dacă nu pot să mor. E-mail: rudolfleonard@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţumesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor??? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. Trimite acest mesaj tuturor celor care ar putea să dea o mână de ajutor.

    0
    0

  • andreea pe 4 Iun 2009, 18:19
    coafura

    oooooooooooooooo sunt prima kre dau comm hmmmm.....:-?

    0
    0

  • andreea pe 4 Iun 2009, 18:18
    coafura

    eu kred k fiekre isi face coafura cum se simte bine j cum ii place:d chiar dak la cei din jur nu le place=))

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod