Cinci intrebari despre ingrijirea pielii tale

Din dorinta de a ne ingriji cat mai eficient si de a preintampina imbatranirea epidermei, multe dintre noi cadem in capcana de a folosi produse cosmetice care nu ne sunt neaparat necesare. Cateodata, ce e prea mult strica. Alteori, ne linistim singure: "Nu e nici o nenorocire ca nu m-am demachiat aseara!". Dar, daca persistam si nu ne schimbam atitudinea, n-ar trebui sa ne miram ca aratam mai in varsta decat suntem de fapt...

Pielea mea se usuca si se descuameaza ca urmare a cremelor antiacneice. Ar trebui sa renunt la tratament

Nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa abandonezi tratamentul si sa lasi ca tenul tau sa fie ciupit de acnee. Exista creme, lotiuni si geluri dermatologice cu actiune de calmare si cicatrizare, si care nu au efect advers de deshidratare a epidermei.

Trebuie sa folosesc o crema hidratanta, chiar daca tenul meu nu este uscat?

Intr-adevar, nu este cazul sa recurgi la creme puternic hidratante daca nu este cazul, pentru ca se poate ajunge la o hipersecretie de sebum, iar pielea va "migra" treptat spre "gras". Te ingrijoreaza iminenta aparitiei ridurilor? Nu intra in panica. Nu s-a stabilit inca nici o legatura intre imbatranirea pielii si faptul ca nu aplici crema cu potential de hidratare intensa. Desigur, aceasta numai in cazul in care ai ten normal - dar, chiar si in acest caz, nu uita de o crema cu filtru de protectie UV.

Este chiar atat de grav daca uit sa ma demachiez inainte de culcare?

Daca se intampla numai o data la cateva luni (sau si mai rar), nu e nici o nenorocire. In caz contrar insa, toate impuritatile acumulate peste zi vor cauza probleme pielii, astupand porii. Dimineata vei avea pielea cenusie, lipsita de viata si de stralucire, iar daca persisti in aceasta neglijenta, acneea, iritatiile si deshidratarea epidermei sunt numai cateva dintre problemele pe care le vei intampina. Totusi... e chiar atat de greu sa-ti treci pe fata si pe gat un servetel impregnat cu solutie de demachiere?

Crema de noapte este obligatorie?

Nu si daca ai tenul gras. De regula, cremele de noapte sunt mult mai bogate in substante nutritive decat cele de zi, fapt care face ca ele sa nu poata fi usor tolerate de epiderma si asa prea "bogata" in sebum. Daca te incadrezi in aceasta categorie, alege o lotiune cu textura usoara, bogata in vitaminele C si A, care refac structura celulara in profunzime si atenueaza ridurile fine, de expresie.

Deocamdata nu am riduri in jurul ochilor. Trebuie sa folosesc o crema, preventiv?

Pentru asa ceva, nu este niciodata prea devreme. Raspunsul este afirmativ: da, trebuie sa incluzi in rutina zilnica de ingrijire a tenului si crema speciala pentru zona sensibila a ochilor. Aceasta, mai ales daca ai implinit 30 de ani.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iul pe 6 Mai 2009, 23:24
    Astept raspunsul dvs

    Va rog mult raspundeti-mi la mesaj.

    0
    0

  • Iul pe 1 Mai 2009, 12:45
    pielea

    Buna ziua, o intrebare legata de tenul meu. Cu catva timp in urma mi s-a intamplat ceva neplacut. Pielea de pe fata de pe obraz prezinta o cută si nu mai imi trece nush ce sa fac. Am incercat tot felul de creme: dermazil, uleiuri, plasturi dar nimic. E in urma unei intamplari petrecute in bucatarie(ulei). Va rog mult sa ma ajutati, e nevoie de ceva injectare? la nivelul pielii ca sa-mi treaca? Aceasta injectare va tine toata viata nu va mai fi nevoie de o alta repetare? Trebe sa existe ceva remediu in ziua de azi cu atatea tehnologii, sunt complexat din cauza aceasta Astept raspunsul dumneavoastra:). Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod