8 trucuri pentru a te relaxa

Ti s-a intamplata sa fii complimentata ca arati foarte bine intr-o zi in care nu ai facut nimic special pentru aspectul tau? Ai observat ca toti te privesc cu drag si ca ai in priviri acel ceva care tansmite bunastare, iti lumineaza chipul si il face stralucitor. Se intampla asta pentru ca, de multe ori, mai frumoasa inseamna mai relaxata.

Oboseala, stres, tensinue...acestea sunt dusmanii frumusetii tale. Cum in timpul zilei nu ai deloc timp sa te relaxezi, trebuie sa faci acest lucru intr-un mod cat mai eficent cu putinta. Pentru a te detensiona un pic si a-ti recapata starea de bine, iata cateva metode pe care le poti aplica cu incredere:

1.Pentru a incepe cu bine ziua, nu uita de micul dejun.
Stii deja lectia: fructe proaspete, lactate, suc de portocale, o bautura calda, doua felii de paine si cereale. Nu sari nici peste celelalte mese ale zilei, iar seara mananca usor pentru a dormi bine.

2.Ai grija de picioarele tale. Nu le tine incrucistae sub birou deoarece acest lucru iti va afecta circulatia sangelui. Evita sa porti incaltamite si haine stramte care duc la comprimarea venelor.

3.O calatorie cu metroul, cateva minute in sala de asteptare...profita de aceste pauze impuse si transforma-le in ocazii pentru a pune pe hartie ceea ce crezi despre momentul resoectiv.
A-ti exprima prin scris sentimentele si trairile te ajuta sa le intelegi mai bine si, in consecinta, sa actionezi mult mai relaxata pe viitor.

4.Aglomeratie, cozi infernale la semafor, claxoane...totul te enerveaza. Nu-ti face probleme. Ai asul in mmaneca! Este chiar in masina ta! Asculta muzica preferata si te vei simti mult mai bine, reusind sa ignori infernul citatdin.

5.Cum stai toata ziua in fata calculatorului, gatul, ceafa si umerii tai au de suferit. Pentru a te destinde ridica-te in picioare cu genunchii usor indoiti. Intinde bratele pe langa corp, indoaie coatele si atinge-ti umarul drept apoi pe cel stang.
Apoi misca-ti gatul spre dreapta si stanga, indreptand capul in fata si in spate. Repeta aceste miscari timp de cinci munte.

6.Ia-ti o pauza de cinci minute dupa o jumatate de ora de lucru. Te va ajuta sa supravietuiesti pana la sfarsitul zilei. Pe langa virtutiile lor regeneratoare, pauzele si un somn bun sunt recunoscute pentru conservarea tonusului!

7.Seara este momentul in care te bucuri din plin de relaxare. Invata impreuna cu partenerul tau tehnicile masajului indian si bucurati-va de binefacerile lui. Iti imbunatateste circulatia sangelui, iti stimuleaza musculatura, elimina tensiunile de peste zi si te revitalizeaza.

8.Cieste cateva minute inainte de culcare, uita-te pe o revista sau urmareste serialul preferat.
Cu siguranta vei dormi mai bine.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod