7 obiceiuri care iti pot usca pielea

7 obiceiuri care îți pot usca pielea. O să fii surprinsă!

Ai putea crede că dacă găsești crema hidratantă potrivită, toate probleme pielii sunt ca și rezolvate. Dar, nu este deloc așa!
În realitate, pielea ta ar putea fi în continuare uscată, indiferent de produsele cosmetice pe care le folosești. Chiar dacă găsirea cremelor și loțiunilor care funcționează cel mai bine pentru tine este un pas esențial în rutina de îngrijire a pielii, la fel de importantă e și renunțarea la obiceiurile care îți deshidratează pielea.

7 obiceiuri care îți pot usca pielea fără să realizezi


Dormi fără șosete


Purtarea șosetelor pe timp de noapte te va face să dormi mai bine, să previi bufeurile și acele călcâie crăpate extrem de enervante. Aplicarea cremei și purtarea șosetelor pot reduce șansele de a te trezi cu pielea uscată la nivelul tălpilor.

Bei prea multă apă


Oricât de contradictoriu ar părea, a bea prea multă apă îți poate deteriora efectiv pielea. Deși menținerea hidratării este crucială pentru sănătatea ta, o cantitate excesivă de apă poate determina pierderea mineralelor esențiale din corp.
Acest lucru, la rândul său, îți poate afecta pielea și o poate face să pară lipsită de viață. Este mai bine să îți tratezi pielea uscată din exterior, folosind produsele potrivite și să faci câteva modificări ale stilului de viață pentru care pielea ta îți va mulțumi.

Faci dușuri lungi și fierbiți


Să faci un duș lung și fierbinte ar putea fi o modalitate excelentă de a te relaxa după o zi grea, dar îți poate deteriora pielea. Apa fierbinte elimină uleiul și umezeala de care are nevoie pielea pentru a rămâne strălucitoare și sănătoasă, iar cu cât dușul este mai lung, cu atât îți va usca pielea. Este mai sigur să faci dușuri scurte călduțe, folosind săpunuri mai blânde, care nu vor afecta bariera protectoare a pielii.

Citește și: 5 semne prin care pielea ta îți arată că ai lipsă de vitamina D
 

Aplici crema hidratantă la momentul nepotrivit


Folosirea unei creme hidratante la momentul optim te poate ajuta să profiți de toate beneficiile sale. În loc să îți usuci fața și apoi să folosești o cremă, aplic-o atunci când pielea este încă umedă.
Aceste lucru te va ajuta să îți hidratezi pielea mult mai bine decât dacă ai aplica produsul pe pielea complet uscată. De fapt, coreencele, cunoscute pentru pielea lor impecabilă de porțelan, aplică cremă în primele 3 secunde după spălarea feței.

Îți ștergi fața cu prosopul


Ștergerea feței cu un prosop aspru de bumbac poate usca și irita pielea sensibilă, făcând-o să pară roșiatică și cu senzația de mâncărime. Pentru a evita iritarea suplimentară, lasă pielea să se usuce la aer, natural.

Mănânci ouă prea des


Deși ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, ele pot provoca uscarea pielii atunci când sunt consumate în exces. Ouăle au un conținut ridicat de vitamina A, iar asimilarea acesteia într-o cantitate prea mare poate afecta negativ pielea.
Vestea bună este că nu trebuie să renunți la omleta de dimineață de dragul pielii, ci doar să nu mănânci mai mult de 3 ouă într-o zi.

Folosești crema hidratantă nepotrivită


Dacă simți că produsele hidratante pe care le folosești nu fac aproape nimic pentru pielea ta, înseamnă că nu sunt potrivite pentru tipul tău de piele. Dacă pielea ta este grasă, o cremă hidratantă pe bază de apă va funcționa cel mai bine pentru tine, iar pielea sensibilă trebuie să beneficieze de ingrediente blânde. Folosirea unui produs potrivit tipului de piele poate ajuta la prevenirea evaporării apei din piele prea repede și menținerea acesteia hidratată mai mult timp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod