6 trucuri ca să ascunzi faptul că transpiri abundent

Transpiraţia abundentă este o problemă care te pune in situaţii jenante faţă de cei din jur. În primul rând, prin transpiraţie începi să emani mirosuri urâte, iar în al doilea rând, transpiraţia lasă urme inestetice pe hainele tale.
Transpiraţia abundentă este o problemă care te pune in situaţii jenante faţă de cei din jur. În primul rând, prin transpiraţie începi să emani mirosuri urâte, iar în al doilea rând, transpiraţia lasă urme inestetice pe hainele tale. Şi atunci ce este de făcut, te întrebi. Ei bine, există câteva trucuri care te pot ajuta să ascunzi faptul că transpiri abundent.

Înainte de a afla trucurile noastre, este bine să ştii că transpiraţia excesivă nu este un lucru normal, decât dacă există motive întemeiate care să o provoace. Dacă stai într-o încăpere foarte călduroasă sau dacă depui efort în timpul excerciţiilor la sală, transpiraţia are o explicaţie logică.
În schimb, dacă transpiri fără niciun motiv, înseamnă că poţi suferi de hiperhidroză.

Cauzele acestei afecţiuni sunt multiple, de la schimbări hormonale şi fluctuaţii de greutate, până la stări emoţionale puternice.

1. Poartă haine deschise la culoare

Pentru a ascunde transpiraţia abundentă este indicat să porţi haine deschise la culoare, preferabil albe. Alege materiale vaporoase şi încearcă pe cât poţi să alegi piese vestimentare mai largi, care nu se lipesc de corp. În acest fel, transpiraţia va fi mai puţin vizibilă.

2. Foloseşte o felie de cartof crud

Dacă nu te-ai gândit până acum la acest lucru, acum este cazul să o faci.
Cartoful absoarbe mirosul urât de transpiraţie, astfel ca dacă porţi haine albe si largi, nimeni nu îşi va da seama că ai transpirat excesiv. Înainte de a pleca de acasă, este indicat să faci un duş. Înainte de a aplica antiperspirantul sau deodorantul, ţine preţ de câteva secunde o felie de cartof crud la subraţ.

Chiar dacă transpiri pe parcursul zilei, nu vei răspandi un miros neplăcut.

3. Foloseşte frecvent batiste uscate

Pe parcursul zilei, este indicat să foloseşti batiste uscate de mai multe ori. Dacă eşti la serviciu, mergi frecvent la baie şi şterge excesul de transpiraţie. Dacă transpiri abundent pe faţă, este bine să ai mereu la tine o pudră translucidă.
Aceasta va absorbi excesul de transpiraţie şi va menţine pielea uscată timp de câteva ore.

4. Foloseşte pudră de talc

Pudra de talc este excelentă pentru momentele în care transpiri excesiv şi ai nevoie de ceva care să te scoată din situaţia jenantă. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplică o cantitate mică de pudră de talc la subraţ, pentru a usca zona. Îţi recomandăm să nu foloseşti pudră de talc dacă porţi haine închise la culoare, întrucât rişti să laşi urme albe.

5. Încearcă să te stresezi mai puţin

Stresul contribuie la eliminarea unei cantităţi mari de transpiraţie, de aceea este indicat să faci tot posibilul să nu te mai stresezi.
Este destul de greu să ajungi la un rezultat îmbucurător într-un timp scurt, însă merită să încerci.

6. Foloseşte un săpun antibacterial

Săpunul antibacterial este ideal pentru a ascunde faptul că transpiri abundent. În locul gelului de duş, foloseşte acest săpun. Dupa cum ştii, problema mirosului apare în momentul în care transpiraţia şi bacteriile se întâlnesc.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Coco pe 15 Nov 2012, 11:33
    Odaban spray

    Eu folosesc spray Odaban si este foarte bun. deci sunt solutii, pentru cei care put trebuie doar sa te simti

    0
    2

  • madalina pe 27 Sep 2012, 12:38
    ...

    Eu folosesc Axitrans. E singurul care m-a ajutat sa scap de transpiratia excesiva.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod