6 paşi simpli şi eficienţi către un ten luminos

Câte dintre noi nu ne uităm cu jind la pielea perfectă pe care cele mai multe fotomodele o afişează prin reviste. Poate ţi se pare imposibil să ai un astfel de ten, cel puţin nu fără machiaj, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Şi tu poţi avea un ten de porţelan cu ajutorul câtorva trucuri.

Câte dintre noi nu ne uităm cu jind la pielea perfectă pe care cele mai multe fotomodele o afişează prin reviste.

Poate ţi se pare imposibil să ai un astfel de ten, cel puţin nu fără machiaj, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Şi tu poţi avea un ten de porţelan cu ajutorul câtorva trucuri.

Detoxifierea organismului
Nu de puţine ori ai auzit că "frumuseţea tenului vine din interior". Şi este cât se poate de adevărat. Nu poţi să ai o piele frumoasă dacă regimul tău alimentar este unul haotic.

O alimentaţie plină de grăsimi şi mâncare nesănătoasă nu poate duce decât la un ten tern, lipsit de strălucire. În astfel de situaţii ai nevoie de o cură de detoxifiere.

Încearcă, pe cât posibil, să renunţi la alimentele nesănătoase, consumă cât mai multe fructe şi legume (mai ales în această perioadă când se găsesc în stare proaspătă). Bea cât mai multe lichide (apă plată, ceai verde, compot făcut în casă, fără zahăr). Renunţă la ţigări, cafele şi sucuri carbogazoase.

Exfolierea tenului
O dată sau de două ori pe săptămână, aplică un gel exfoliant pe faţa proaspăt spălată şi umedă. Masează uşor cu mişcări circulare. Clăteşte cu apă călduţă. Pentru rezultate mai bune îţi poţi face exfolierea când petreci mai mult timp în cadă şi porii au timp să se deschidă. După exfoliere, aplică o cremă hidratantă.
 
Mască hrănitoare
O data pe săptămână, aplică pe faţă şi gât o mască, evitând zona ochilor şi a buzelor. Este bine să o laşi să acţioneze în jur de 30 de minute, după care o îndepărtezi cu apă călduţă. Poţi opta pentru măşti din comerţ, în funcţie de tipul tău de ten, sau pentru cele pe care ţi le faci singură, acasă. Nu uita că o mască se foloseşte pe tenul curat, fără machiaj şi impurităţi.

Vitamina C face minuni
În acele perioade când ai senzaţia că tenul tău şi-a pierdut din luminozitate, apelează la un serum pe bază de vitamina C. Este recuoscut faptul că vitamina C este esenţială pentru menţinerea nivelului de colagen, care este răspunzător de fermitatea şi de elasticitatea pielii.
De asemenea, îţi poţi masa faţa cu o felie de ananas. Fructul conţine vitamina C şi antioxidanţi.

Masaj pentru tenul tău
Se ştie că, presarea ritmică şi constantă în anumite zone face ca sângele sa ajungă în ţesutul pielii făcând-o să radieze. Aşa că, atunci când îţi aplici crema zilnică, acordă cinci minute unui masaj. De asemenea, dacă execuţi mişcările de masaj în sus poţi preveni formarea ridurilor şi lăsarea pielii.

Iluminatorul salvator

Dacă vrei să ai un ten luminos, nu trebuie sa-ţi lipsească din trusa ta de make-up iluminatorul. Acest produs minune te ajută să străluceşti fără prea mare efort. Foloseşte-l pe arcade, în colţul intern al ochilor, în partea de sus a obrajilor şi spre tâmple, pe buza de sus (în arcul lui cupidon) şi pe mijlocul buzel de jos. Iluminatorul se foloseşte acolo unde vrei să atragi lumina pentru a crea un efect de mărire.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • M. pe 24 Aug 2012, 10:50
    Canadian Tea

    Buna! Eu am 44 de ani si dupa ce am nascut al 5 lea copil am inceput sa am mari probleme cu constipatia. Am cautat tot felul de remedii dar toate au avut un efect de scurta durata. Am luat foarte multe laxative care imi provocau stari de greata si de discomfort. Am zis sa incerc si ceaiuri. Unele nu si au facut efectul si nu am fost multumita. Ultimul ceai pe care l-am incercat se numeste Canadian Tea. Il beau de anul trecut de prin toamna,fac aproape un an de cand il iau. Este foarte benefic, mi-am reglat intreg organismul si chiar nu mai am nici o problema . Nu mai am colonul iritat si nu mai am nici senzatia aceea de discomfort. Ma simt foarte bine si usoara. Am slabit si vreo 8 kilograme fara sa mi dau seama. Slabitul nu era una din prioritati, dar daca s-a intamplat nu pot decat sa ma bucur. Cel mai important pentru mine este sa ma simt bine in corpul meu. Am tenul mult mai curat si pielea este foarte fina. Din cate am observat,pielea este intr-o stransa legatura cu colonul. Daca nu esti sanatos la interior, se vede la exterior...

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod