5 vitamine care fac minuni pentru frumuseţea ta

Vitaminele sunt substanţe esenţiale pentru frumuseţea ta, deoarece amână îmbătrânirea, menţin elasticitatea pielii şi păstrează strălucirea părului.

Vitaminele sunt substanţe esenţiale pentru frumuseţea ta, deoarece amână îmbătrânirea, menţin elasticitatea pielii şi păstrează strălucirea părului.

Toate vitaminele care te ajută să fii frumoasă se găsesc din plin în special în legume şi fructe, iar atunci când nu reuşeşti să asimilezi cantităţi suficiente, poţi opta pentru suplimente alimentare. Iată ce vitamine fac minuni pentru frumuseţea ta.

1. Coenzima Q10

Coenzima Q10 este considerată vitamină de mulţi esteticieni, însă ea este mai degrabă o pseudo-vitamină, un compus care contribuie la regenerarea celulelor şi are acţiune antioxidantă. După cum ştii, antioxidanţii sunt cei mai de preţ aliaţi ai frumuseţii tale, deoarece amână apariţia primelor riduri, menţin elasticitatea şi fermitatea pielii şi combat efectele nocive ale radicalilor liberi.

Trebuie să ştii că organismul poate produce singur coenzima Q10, însă odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea scade din ce în ce mai mult.

Dintre alimente, cele mai bogate în această vitamină sunt organele de porc şi de vită, somonul, tonul, heringul, fructele de mare, fisticul, conopida, seminţele de susan, spanacul, usturoiul şi broccoli.

2. Vitamina E

Supranumită "vitamina vieţii", vitamina E este una dintre cele mai importante substanţe pentru organism. Frumuseţea ta are numai de câştigat de pe urma asimilării acestei vitamine. Pe lângă faptul că are acţiune antioxidantă şi îmbunătăţeşte calitatea pielii, vitamina E face minuni pentru părul tau. Alcătuit în proporţie covârşitoare din proteine, părul tău are constant nevoie de vitamine, minerale şi substanţe nutritive pentru a-şi putea păstra frumuseţea.
Iar vitamina E este în topul celor mai buni nutrienţi ai podoabei capilare, motiv pentru care este recomandat să o adaugi în măşti preparate acasă.

Nu uita că găseşti vitamina E şi în alimente, mai ales în fructele de pădure, ardei iute, dovleac, fructe oleaginoase şi germeni de grâu.

3. Vitamina C

Vitamina C are una dintre cele mai puternice acţiuni antioxidante. Ea sporeşte producţia de colagen, încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte aspectul epidermei. Vitamina C se gaseşte din plin în fructe, astfel că pentru frumuseţea ta maştile pe bază de fructe sunt o adevărată minune.

4.
Vitamina A


Vitamina A, retinolul sau acidul retinoic este o mină de aur pentru frumuseţea ta. Această vitamină se regăseşte în majoritatea produselor cosmetice şi are o acţiune benefică, încetinind procesul de îmbătrânire. De asemenea, vitamina A este excelentă pentru tratarea petelor dobândite în urma expunerii prelungite la soare. Gaseşti vitamina A în alimente precum morcovi, caise, roşii, pepene galben, dovleac, castraveţi, lapte, ouă, somon şi banane.

5. Vitaminele B

Vitaminele din complexul B sunt şi ele foarte importante pentru piele, păr şi pentru tot ce ţine de frumuseţea naturală. Ea ajută la păstrarea elasticitaţii pielii, dar şi la întărirea firelor de păr şi a unghiilor.
Vitaminele B se găsesc în spanac, grâu, nuci, brânză, peşte, seminţe şi ciuperci, printre altele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod