5 soluţii ca să-ţi ascunzi vergeturile când te îmbraci în fustă

Provocate cel mai des de creşterea sau scăderea bruscă în greutate, vergeturile de pe picioare devin o problemă şi mai neplăcută odată cu încălzirea vremii. Dacă nu eşti pregătită să încerci tratamentele cu laser sau microabraziune pentru eliminarea lor definivă, încearcă 5 soluţii ca să-ţi ascunzi vergeturile când te îmbraci în fustă.
Provocate cel mai des de creşterea sau scăderea bruscă în greutate, vergeturile de pe picioare devin o problemă şi mai neplăcută odată cu încălzirea vremii. Dacă nu eşti pregătită să încerci tratamentele cu laser sau microabraziune pentru eliminarea lor definivă, încearcă 5 soluţii ca să-ţi ascunzi vergeturile când te îmbraci în fustă.

Poate fi dificil să porţi o fustă scurtă când ştii că pielea ta nu arată de nota 10, iar ideea unui costum de baie minuscul te poate speria şi mai mult. Nu dispera şi pune în aplicare câteva soluţii pentru a ascunde vergeturile.

Machiaj

Multe femei fac greşeala de a încerca să ascundă vergeturile de pe picioare cu acelaşi fond de ten folosit pentru faţă. În general, nuanţa pielii diferă de la faţă la zona afectată de vergeturi şi este recomandat să cumperi un fond de ten lichid cât mai apropiat de aceasta.

După aplicarea fondului de ten lichid peste zona afectată de vergeturi, poţi aplica şi o pudră translucidă care ajută la acoperirea mai eficientă a urmelor de pe piele.

Autobronzant

Bronzul pare o soluţie bună pentru ascunderea vergeturilor, însă pielea cicatrizată nu reacţionează întotdeauna aşa cum ţi-ai dori la radiaţiile ultraviolete.

Un bronz natural sau unul obţinut la solar nu acoperă la fel de bine vergeturile ca un autobronzant aplicat pe piele pentru colorarea ei. În funcţie de indicaţii, bronzul artificial poate rămâne pe piele o săptămână sau mai mult, iar în acest timp nu vei mai fi nevoită să-ţi faci griji legate de vergeturi când te îmbraci în fustă.

Baie fierbinte

Consumul zilnic de apă este un factor ce contribuie direct la elasticitatea pielii, dar apa te poate ajuta şi ca tratament extern pentru vergeturi.

O baie fierbinte poate duce la umflarea uşoară şi temporară a pielii afectate, iar vergeturile devin mai puţin vizibile. Această soluţie are o eficacitate de scurtă durată, dar poate fi folosită înainte de o ocazie importantă, când vrei să arăţi cât mai bine într-o fustă scurtă.

Creme speciale

Multe produse cosmetice susţin că pot estompa sau chiar elimina vergeturile dacă sunt folosite pe termen lung. Adevărul este însă altul: vergeturile dispar doar prin tratamentul cu laser sau cu microabraziune.

Unele creme te pot ajuta însă la estomparea vergeturilor pe termen scurt. Efectul după aplicare ţine în general maximum 24 de ore, deci, pentru cele mai bune rezultate, ai putea avea nevoie de două aplicări pe zi.

Cremele cele mai bune care pot estompa temporar vergeturile sunt cele pe bază de cofeină, plante şi bioflavonoizi. O altă soluţie sunt cremele cicatrizante care conţin retinoli şi peptide, compuşi ce cresc conţinutul de colagen din piele.

Ţinuta potrivită

Dacă nu vrei sa porţi dresuri închise la culoare, mai ai la îndemână un truc pentru a estompa vergeturile: alege o fustă cu imprimeu.

Modelele colorate distrag atenţia privitorului de la imperfecţiunile pielii şi estompează astfel vergeturile. Acelaşi truc funcţionează mult mai bine pentru costumele de baie, deoarece nu este întotdeauna uşor să găseşti o fustă cu un imprimeu colorat potrivită stilului tău sau ţinutei profesionale. (Foto: iStockphoto)
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica pe 12 Apr 2012, 13:55
    frumusete

    vreau sa aflu cau isi poate o femeie urata sa arate frumoasa facuta cu machiaj

    0
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod