5 exfoliante naturale care te ajută să ai pielea catifelată

Zaţul de cafea amestecat cu ulei de măsline presat este uan dintre soluţiile cele mai eficiente şi deloc costisitoare.

Exfolierea pielii este unul dintre cei mai importanți pași către un ten curat, luminos, catifelat și întinerit. Procedura este simplă și presupune aplicarea unui produs abraziv blând, care îndepărtează stratul de celule moarte, reîmprospătează tenul și curăță în profunzime. Acneea, punctele negre, culoarea pământie a tenului, textura aspră și uscată la atingere, zonele descuamate, toate aceste probleme pot fi ameliorate cu ajutorul unui exfoliant natural.

În comerț există foarte multe sortimente de exfoliante pentru ten și corp, dar o simplă trecere în revistă a ingredientelor îți va dezvălui că pui pe piele o mulțime de substanțe chimice.

Ca sa nu mai dai bani pe astfel de produse, cel mai bine este să-ți prepari singură un exfoliant natural acasă. Așa poți fi sigură că nu conține substanțe periculoase și că îi oferi pielii tale nu doar o dermoabraziune blână, ci și o cantitate suplimentară de vitamine și minerale.

Iată câteva exfoliante naturale care te ajută să ai o piele catifelată și întinerită!

1. Exfoliant natural cu ulei de măsline și zaț de cafea

Unul dintre cele mai ieftine și mai eficiente exfoliante naturale este cel cu ulei de măsline și zaț de cafea.
Nu este obligatoriu să folosești ulei, însă este recomandat, deoarece uleiul de măsline are numeroase beneficii pentru piele, iar prin exfoliere pătrunde mai bine în straturile epidermei.

Ai nevoie doar de o linguriță de zaț de cafea și câteva picături de ulei. Aplică exfoliantul cu mișcări blânde, pentru a nu-ți irita tenul. Pentru corp, ai nevoie de jumătate de ceașcă de zaț și un sfert de ceașcă de ulei.

2. Exfoliant natural cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz absorb impuritățile, curăță tenul în profunzime și îi conferă o catifelare de zile mari.
Pentru acest exfoliant natural ai nevoie de o lingură de fulgi de ovăz mărunțiți bine și apă atât cât să formeze o pastă. Masează exfoliantul pe tot tenul și lasă-l să acționeze cam 10 minute, pentru ca porii să fie curățați de impurități.

3. Exfoliant natural cu zahăr brun

Aproape că îți vine să mănânci acest exfoliant în loc să-l aplici pe ten sau pe corp. Ai nevoie de o linguriță de zahăr brun, jumătate de linguriță de miere și puțin suc de lămâie sau de portocală. Amestecă ingredientele și maseaza exfoliantul natural pe piele.
Tenul tău va beneficia de cele mai bune substanțe antioxidante din miere, dar și de un gomaj delicat datorită zahărului. Sucul de citrice va împrospăta pielea și îi va oferi un plus de vitamine și minerale. Pentru corp, mărește cantitatea de ingrediente.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod