10 lucruri pe care să le știi înainte de epilarea cu laser

10 lucruri pe care să le știi înainte de epilarea cu laser

Vrei să scapi definitiv de părul nedorit de pe corp? Epilarea cu laser este una dintre cele mai eficiente metode, care oferă rezultate de durată.
Laserul distruge foliculii de păr folosind fasciculi de lumină, ceea ce înseamnă că părul nu va mai crește. 

Iată ce ar trebui să știi despre epilarea cu laser:

Este puțin dureroasă


Laserul este concentrat asupra foliculilor de păr, unde pigmentul absoarbe căldura și în acest fel distruge rădăcina firelor de păr. Căldură provocată de acest proces cauzează o senzație ușoară de arsură. Noile aparate includ o tehnologie de răcire cu aer rece, care este îndreptat exact în același loc în care acționează laserul.

Necesită răbdare


După primul tratament, durează între 1- și 14 zile ca părul să cadă. Pentru că părul are cicluri de crește, ceea ce înseamnă că fiecare fir de păr se află într-o fază diferită de creștere, sunt necesare 6 tratamente.
Este important să faci toate ședințele recomandate pentru ca firele de păr să fie eliminate eficient. 

Trebuie să te razi înainte de a începe epilarea cu laser


Înainte de a începe procedura de epilare cu laser este recomandat să te razi cu 24-48 de ore înainte. În acest fel sunt prevenite iritațiile pielii când laserul întră în contact cu părul de pe piele.

Epilarea cu laser este eficientă


Cele mai multe persoane care au încercat epilarea cu laser au declarat o scădere permanentă a firelor de păr cu 90%. Alte persoane, în schimb, nu s-au bucurat de la fel de mult succes, în special din cauza unor factori precum tulburări hormonale care duc la creșterea firelor nedorite de păr.

Trebuie să eviți expunerea la soare


Atunci când urmezi epilarea cu laser, expunerea la soare nu este recomandată pentru că pielea se poate arde mai ușor. Riști să te confrunți cu pete pigmentare, dar și ca epilarea să nu aibă rezultate la fel de bune pentru că laserul funcționează cel mai bine pe pielea deschisă la culoare, cu fire de păr de culoare închisă.

O ședință de epilare cu laser este rapidă


Ședințele durează destul de puțin, iar durata este influențată de zona care urmează să fie epilată. Uneori, ședința poate dura numai câteva minute, mai ales dacă apartul este unul de ultimă generație, iar cosmeticiana este experimentată. 

Nu ai voie să mergi la saună


Activitățile care implică umezeală și temperaturi ridicate, în general, nu sunt recomandate atunci când urmezi terapia de epilare cu laser. Evită sauna, băile fierbinți, piscina, statul la plajă etc.

Este necesar să-ți hidratezi pielea mai des


Epilarea cu laser îți poate face pielea mai uscată, de aceea specialistul îți va recomanda anumite produse de hidratare pe care să aplici cu regularitate. Tratamentele pentru piele precum scrub-urile exfoliante ar trebui evitate cu două zile înainte și după procedură.
De asemenea, măștile de tip peel off ar trebui evitate timp de două săptămâni înainte și după tratamentul cu laser.

Epilarea cu laser este potrivită pentru oricine


Un avantaj este acela că epilarea cu laser este potrivită pentru orice persoană, indiferent de culoarea pielii. Cea mai ridicată eficiență apare în cazul combinației de piele albă și păr închis la culoare, dar noile tehnologii sunt eficiente și în cazul celorlalte fenotipuri.

Previne creșterea firelor sub piele


Firele crescute sub piele pot fi o problemă serioasă pentru numeroase persoane. Epilarea cu laser previne acest lucru prin faptul că distruge complet foliculul, iar firul de păr nu va mai crește în interior.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod