Acnee

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Coşurile sunt întotdeauna o surpriză neplăcută. Cu toate acestea, ele sunt adesea cauzate de factori externi şi pot fi tratate cu uşurinţă.
Iată cele mai eficiente metode de a scăpa de acnee pentru totdeauna:

Spate şi umeri


Acneea din zona spatelui şi a umerilor poate fi cauzată de curelele de rucsac sau de hainele sintetice mulate pe corp. Dacă ai coşuri mici roşii, atunci cel mai probabil ai o reacţie la anumite produse chimice de uz casnic. O pasiune pentru alimentele grase şi prăjite ar putea fi, de asemenea, un alt motiv pentru apariţia acneei.

Soluţia:

Acest tip de acnee ar putea fi tratat cu băi de apă sărată o dată pe săptămână sau cu spălarea zonei cu oţet de cidru de mere şi apă într-un raport 1:2.

Piept


Cea mai obişnuită cauză a acneei de la nivelul pieptului este o reacţie alergică la gelul de duş sau la produsul pe care îl foloseşti atunci când te speli pe corp. Astfel de coşuri pot apărea, de asemenea, ca o reacţie la băuturile reci, coondimente şi fructe de mare.

Soluţia:

Se amestecă bicarbonat de sodiu cu apă şi se masează pielea cu amestecul obţinut.
Apoi se curăţă bine zona cu apă caldă.

Gât


Un guler strând poate irita pielea şi poate provoca apariţia coşurilor. Acneea din jurul gâtului poate fi, de asemenea, un rezultat al unei alergii la şampon sau o clătire necorespunzătoare a părului. Totuşi, o altă cauză comună este pasiunea pentru dulciuri.

Soluţia:

Şterge zona gâtului cu o dischetă demachiantă înmuiată în suc de lămâie sau lime, las-o să acţioneze timp de 10 minute şi apoi clăteşte-te cu apă caldă.

Braţe


Problemele sistemului digestiv, reacţiile alergice la detergenţi şi antibiotice pot provoca apariţia coşurilor în această zonă. Dacă mergi la piscină, saună sau sală de sport destul de des, s-ar putea să te fi ales cu o infecţie fungică care poate duce la acnee.


Soluţia:

În cazul în care coşurile nu sunt cauzate de ciuperci, atunci ele pot fi tratate cu suc de cartofi. Taie cartoful pe jumătate şi freacă zona cu probleme. Apoi clăteşte-te după jumătate de oră.

Picioare


Igiena necorespunzătoare şi îmbrăcămintea sintetică sunt cele mai frecvente motive atunci când vine vorba de apariţia acneei pe picioare. Coşurile pot apărea, de asemenea, după ras sau epilat.

Soluţia:

Adaugă 5-6 picături de ulei de arbore de ceai în gelul de duş şi spală-te ca de obicei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod