Trucuri ca sa eviti neplacerile provocate de soare

Desi vara vine cu veselie, zile lungi si insorite, vacanta si plaja, evident ca mai sunt si cateva parti ceva mai neplacute, mai ales pentru frumusetea ta. Cateva dintre acestea sunt pielea arsa de soare, nasul rosu, petele pigmentare, par uscat si decolorat, iar lista poate continua, din pacate.
Desi vara vine cu veselie, zile lungi si insorite, vacanta si plaja, evident ca mai sunt si cateva parti ceva mai neplacute, mai ales pentru frumusetea ta.

Cateva dintre acestea sunt pielea arsa de soare, nasul rosu, petele pigmentare, parul uscat si decolorat, iar lista poate continua, din pacate.

Pielea uscata


Pentru ca mergi la mare sau la piscina, sarea sau clorul din apa iti afecteaza pielea mai mult decat te-ai fi gandit. Efectul este o piele uscata, cu un aspect neplacut.

Ce faci ca sa previi aceasta problema? In primul rand trebuie sa indepartezi cat mai repede factorii nocivi care iti usuca pielea. Dupa fiecare baie in mare sau in piscina, fa un dus pentru a indeparta urmele ramase pe piele. Pasul doi este hidratarea intensa.

Foloseste lotiunile de corp sau cremele puternic hidratante. Uleiul de corp este una dintre cele mai bune solutii pentru ca se aplica pe pielea uda si "blocheaza" apa in interior.

De asemenea, cand stai la plaja, foloseste factor de protectie solara sub forma de crema sau lotiune. Acestea sunt mult mai hidratante decat gelurile sau spray-urile.

Arsurile solare


Si pentru ca tot a venit vorba de protectie solara, trebuie sa stii ca nu exista zi de plaja fara aceasta. Chiar si daca nu stai la plaja, factorul de protectie solara nu trebuie sa lipseasca din ritualul tau zilnic de infrumusetare.

Episoadele de arsuri solare sunt extrem de periculoase, nu numai prin faptul ca iti agreseaza pielea prin aparitia zonelor rosii si a basicilor pline  de lichid, dar si prin faptul ca pot contribui la cresterea riscului de aparitie a cancerului de piele.

Cum le previi? Evident, reduci timpul petrecut la soare si eviti orele amiezii. Pe de alta parte, aplici lotiunea de plaja cu 30 de minute inainte de expunerea efectiva la soare. De asemenea, protectia trebuie aplicata si in zonele de piele care se afla sub costumul de baie, chiar daca sunt aparent protejate.

Parul uscat


Chiar si parul tau are nevoie de protectie solara, mai ales daca a fost vopsit sau decolorat. Pe timp de vara, si mai ales in concediul la mare, foloseste o gama de ingrijire a parului special conceputa pentru protectie impotriva razelor UV.

De asemenea, contactul cu apa sarata sau cu clorul din apa de piscina iti afecteaza negativ parul, cea mai simpla forma de protectie fiind balsamul leave in, pe care sa il aplici imediat ce ai ajuns la plaja.

Pentru a minimaliza efectele soarelui asupra parului tau, mai ales daca este lung, strange-l in coc sau impleteste-l cand mergi pe plaja. Palariile cu boruri late sunt de asemenea foarte utile.

Nasul rosu


Da... nimic nu este mai neplacut decat sa iti petreci jumatate din vacanta aratand precum un clovn. Nasul ars de soare este o problema ce poate fi foarte usor evitata.

Cel mai simplu mod este sa eviti expunerea fetei la soare, iar daca o faci, sa folosesti o crema cu factor de protectie solara special conceputa pentru ten.

Petele pigmentare


Acestea sunt printre cele mai persistente urmari ale unei expuneri gresite la soare. Apar pe fata, decolteu, umeri si spate din cauza aglomerarii de melanina la nivelul pielii. Daca despre pistrui poti spune ca fac parte din farmecul tau natural, nu acelasi lucru poti spune si despre petele pigmentare, care sunt mai extinse si mai evidente.

Daca ai pielea deschisa la culoare si ai deja ceva pistrui si pete, foloseste o crema de protectie cu un factor UV de peste 30.

Daca esti insarcinata, iei anticonceptionale sau faci terapie cu medicamente pe baza de hormoni, trebuie sa fii de doua ori mai prudenta pentru ca acestia sunt cativa dintre factorii favorizanti in aparitia petelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod