Picioare frumoase in orice anotimp

Desi este iarna nu trebuie sa neglijezi aspectul picioarelor tale. In acest sezon este foarte importanta relaxarea lor. Nu uita ca a avea picioare frumoase presupune sa le ingrijesti cu regularitate: gomaj, hidratare, epilare si pedichiura. Fiecare dintre aceste etape isi are micile ei secrete.

1. Fa cu regularitate un gomaj al picioarelor. Dupa ce ai facut baie poti sa iti cureti calcaiele cu o piatra ponce. Este necesar sa folosesti un exfoliant pentru a indeparta celulele moarte. Aplica gelul exfoliant pentru a termina sedinta de gomaj. Vei avea o piele fina si irezistibila.

2. Picioarele, ca restul pielii, au nevoie de hidratare. In plus, trebuie sa previi aparitia bataturilor. Alege o crema hranitoare care iti va catifela pielea. Maseaza-ti picioarele dimineata si seara si da-le cu crema, insistand mai ales in zona calcaielor si a degetelor.

3. Daca iti simti picioarele umflate, obosite sau grele dupa o zi de munca, maseaza-le usor folosind o crema calmanta si cu activi racoritori. Ei iti vor atenua senzatia de greutate si de incalzire. Poti alege o crema sau un gel pe baza de menta, lavanda, musetel, galbenele, ruscus sau castane. Aceste ingrediente au scopul de a indeparta oboseala si de-ati conferi o senzatie de usurare a picioarelor. Aplica gelul in fiecare seara, de jos in sus, masandu-ti usor piciorul.

4. Pentru a-ti relaxa total picioarele, tine-le, timp de 10 minute, intr-un vas cu apa calda in care ai adaugat in prealabil un pumn de sare. Apoi clateste-le cu apa rece si sterge-le bine. Aplica un gel care favorizeaza circulatia sangelui.

5. Poti avea o pedichiura impecabila in 5 pasi. Tine-ti picioarele timp de 5 minute intr-un vas cu gel spumant. Taie-ti unghiile si da-le forma dorita cu ajutorul unei pile. Aplica o solutie emolianta anticuticule pe unghii. Ea te va ajuta sa indepartezi mai usor pielea crescuta la baza unghiei. Maseaza-ti unghiile cu o crema hranitoare sau un ulei vegetal care iti va indulci contururile. Atunci cand le dai cu lac, aplica mai intai un strat de lac protector si apoi doua de pasta colorata.

6. Indiferent cat de lungi, suple si sexy ar fi picioarele tale, epilatul este o etapa care nu trebuie sarita. Chiar daca suntem in plin sezon rece, pastreaza-ti obiceiurile bune.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod