Cum să-ţi alegi ochelarii de soare potriviţi în funcţie de forma feţei

Forma feţei joacă cel mai important rol în alegerea unor ochelari de soare potriviţi. Dacă vrei să eviţi probarea a zeci de perechi de ochelari de soare, află care ţi se potrivesc în funcţie de forma feţei.

Forma feţei joacă cel mai important rol în alegerea unor ochelari de soare potriviţi. Dacă vrei să eviţi probarea a zeci de perechi de ochelari de soare, află care ţi se potrivesc în funcţie de forma feţei.

Ochelari de soare pentru faţa ovală

Dacă ai forma feţei ovală, poţi purta cu succes aproape orice pereche de ochelari de soare. Forma ramelor ochelarilor nu te afectează în niciun fel, însă pentru a-ţi veni bine, ochelarii recomandaţi trebuie să fie cel puţin la fel de laţi ca faţa ta sau chiar mai laţi. Evită ochelarii cu lentile foarte mici.


Ochelari de soare pentru faţa rotundă

Când cauţi o pereche de ochelari de soare pentru o faţă rotundă, este important să-i alegi pe cei care alungesc şi subţiază faţa.

Cele mai potrivite forme de rame sunt cele dreptunghiulare, cu margini rotunjite şi îngroşate în partea de sus. Alege ochelari de soare cu rame groase care au o punte între lentile bine definită şi evită-i pe cei cu lentile rotunde.


Ochelari de soare pentru faţa romboidă

Faţa romboidă, cu pomeţi laţi şi frunte şi bărbie înguste este pusă în valoare de două tipuri de ochelari de soare: cei cu lentile ovale şi pătrate. Ochelarii cu lentile fără cadru pot fi o alegere bună, precum şi cei cu lentile "ochi de pisică".
Cele mai multe modele cu lentile ovale sau pătrate cu margini uşor curbate sunt compatibile, însă doar atunci când lăţimea ochelarilor nu depăşeşte lăţimea pomeţilor.


Ochelari de soare pentru faţa patrată

Pentru faţa pătrată, cu o frunte lată şi o mandibulă extinsă, cei mai potriviţi ochelari sunt cei cu lentile curbate, care redau echilibrul proporţiilor feţei. Ramele ovale, rotunde sau cele "ochi de pisică" sunt la fel de potrivite, alături de ramele care au lăţimea mai mare decât înălţimea.


Ochelari de soare pentru faţa dreptunghiulară

În cazul în care ai faţa alungită, cu lungimea mai mare decât lăţimea şi linii drepte, ochelarii de soare cei mai potriviţi sunt cei care sunt mai înguşti decât faţa.
Cele mai potrivite forme de lentile sunt cele ovale sau rotunde. Ramele cu linii orizontale scurte şi linii verticale lungi şi cu elemente decorative la tâmple sunt cele mai potrivite. De asemenea, trebuie neapărat să aibă şi o punte între lentile cât mai joasă.


Ochelari de soare pentru faţa triunghiulară (cu baza superioară)

Cu mandibula îngustă şi cu fruntea lată, faţa cu formă triunghiulară, cu baza superioară, este pusă în valoare cel mai bine de ochelarii cu lentile rotunde sau pătrate, care nu au rame mai late decât faţa.
Ramele metalice, de care lentilele sunt prinse doar în partea superioară, sau doar cu şuruburi miniaturizate, sunt o altă alegere reuşită.


Ochelari de soare pentru faţa triunghiulară (cu baza inferioară)

Fruntea îngustă însoţită de o mandibulă lată creează faţa în formă triunghiulară, cu baza inferioară. Pentru a echilibra proporţiile în partea de sus a feţei sunt recomandaţi ochelarii de soare cu rame detaliate, cu accente cromatice diferite. Ramele "ochi de pisică" sau cele cu detalii în partea superioară sunt cele mai potrivite pentru această formă a feţei.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • corina pe 31 Iul 2012, 19:44
  info

  am citit foarte mult pe marginea acestui subiect tocmai pentru ca am avut mari oprobleme cu ochii. m-am documentat si din proprie experienta recomand lentilele Crizal.

  0
  0

 • carmen pe 15 Iul 2012, 22:52
  protectie UV

  cred ca mai importanta decat forma este lentila. cei mai buni ochelari de soare de pe piata se numesc Crizal Sun si au un factor de protectie 50. sunt mai buni decat ceilalti pt ca iau in calcul si radiatiile care vin din spate si se reflecta de pe interiorul lentilei direct in ochi. singurul care s-a gandit la acest aspect este producatorul Essilor, desi aceste radiatii reprezinta cam 50 % din expunerea totala.

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod