Ce-i putem darui de Craciun unei femei?

Febra cumparaturilor in general si goana dupa cadouri in special ne cuprind pe toti inca din primele zile ale lunii decembrie. Poate ca achizitiile cele mai "provocatoare" pe care trebuie sa le facem in aceasta perioada sunt cele dedicate mamei, surorilor, prietenelor, colegelor de serviciu... altfel spus, femeilor! Cadoul va fi ales in functie de cat de apropiata esti de cea care urmeaza sa il primeasca si cat de bine ii cunosti gusturile si preferintele.

"A avea idee" despre ce-si doreste nu este de ajuns. In general vorbind, carei femei nu-i plac bijuteriile sau parfumurile? Dar daca tu ii daruiesti o lantisor de argint, iar ea prefera aurul, sau un parfum floral in timp ce ea simte ca i se potrivesc mai bine mirosurile dulci, cu siguranta iti va multumi si va da impresia ca se bucura de ceea ce a primit - insa, cel mai probabil, este doar un gest de politete. Nu oferim cadouri numai de dragul gestului in sine, ci pentru a face o bucurie persoanei respective.


Referindu-ne la bijuterii, alegerea n-ar trebui sa fie foarte dificila. Tot ceea ce ai de facut este sa urmaresti in prealabil, timp de cateva luni, care sunt accesoriile pentru care ea are predilectie. Ce metal prefera? Agreeaza stilul simplu, minimalist sau bijuteriile masive? In ceea ce priveste vestimentatia, va trebui, bineinteles, sa stii ce marime poarta, ce stil prefera si care sunt culorile ei preferate. Dincolo de aceste aspecte insa, daca vrei sa-i faci o surpriza, incearca sa afli, subtil, de ce are nevoie. Poarta un pardesiu visiniu? O esarfa in aceasta nuanta ar constitui un cadou perfect...

Orice femeie este cocheta si isi doreste sa fie cat mai eleganta - prin urmare, de Craciun majoritatea doamnelor si domnisoarelor isi doresc sa primeasca bijuterii, produse cosmetice, accesorii vestimentare sau parfumuri. Alte cadouri pentru care poti opta sunt: lenjerie intima, articole pentru ingrijirea parului si coafura (uscator, ondulator), truse de manichiura sau pedichiura, obiecte de mobilier sau pentru decoratiuni interioare si, nu in ultimul rand, ciocolata (intre noi fie vorba, toate ne dam in vant dupa acest produs, asa ca nu ne lua in seama mofturile si protestele formale prin care invocam problema siluetei...).


Obiectele de mobilier sau articolele pentru decoratiuni interioare pot reprezenta un cadou ideal mai ales daca persoana care il va primi tocmai si-a schimbat locuinta sau i-ar trebui cateva astfel de accesorii. Ciocolata si chiar florile pot fi oferite unei femei pe care nu o cunoastem foarte bine (sunt cadouri "diplomatice, care ne scot din impas inclusiv de Craciun) - insa, in cazul in care este vorba despre cineva mai apropiat, ar fi recomandabil sa dai dovada de ceva mai multa imaginatie.

Cumparaturi in ultima clipa?

Nu stiu cum se intampla, dar pentru majoritatea femeilor, cumparaturile de Craciun sunt lasate pe ultima suta de metri - in ciuda faptului ca ne gandim in fiecare zi ca trebuie sa ne ocupam de acest lucru din vreme, tocmai pentru a evita aglomeratia inerenta din aceasta perioada.

Insa, daca incepe "numaratoarea inversa", cele mai multe dintre noi gasim raspunsul la raioanele de produse cosmetice. In fond, acest lucru este o caracteristica a naturii noastre feminine: avem o slabiciune pentru parfumuri ispititoare, produse cosmetice si de ingrijire...
pentru ca eleganta este, prin excelenta, un atribut al feminitatii.

Pentru prietene, colege si rude de sex feminin, produsele cosmetice reprezinta una dintre cele mai bune alegeri - este aproape imposibil sa gresesti. Spun "aproape" intrucat, daca nu cunosti foarte bine persoana care va primi cadoul, nu ar fi recomandabil sa-ti asumi riscul de a-i oferi un parfum, spre exemplu - fara a sti daca agreeaza esenta respectiva.

Pudra este, in principiu, usor de ales, pentru ca singurul criteriu pe care trebuie sa-l ai in vedere este nuanta acesteia. In general, persoanele tinere prefera fie produsele sub forma de pulbere, fie lichid (daca au tenul gras) sau crema, pentru eventualitatea in care au tenul uscat. Doamnele mai in varsta se orienteaza aproape intotdeauna spre pudra sub forma de pulbere.

Lotiunile si cremele demachiante sau cu efect astringent reprezinta un cadou pe care orice femeie va fi incantata sa-l primeasca. Acestea din urma contin alcool care contribuie la reglarea secretiei de sebum si mentin porii curati.
De asemenea, poti opta pentru o masca de ingrijire a tenului. Vei gasi in comert seturi speciale, care contin diverse produse de ingrijire a pielii, adaptate fiecarui tip de epiderma si in diferite combinatii.

Daca doresti sa-i oferi un cadou mai putin obisnuit, dar care o va bucura cu siguranta, daruieste-i un abonament la un salon de frumusete, cu toate serviciile incluse: masaj, sauna, coafura, tratament cosmetic.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod