Tatuarea sprâncenelor. 5 riscuri pentru frumuseţe şi sănătate

Tot mai multe femei preferă să-şi tatueze sprâncenele pentru a se putea bucura de ochi perfect şi estetic conturaţi. Această procedură este folosită adesea, nu numai pentru a corecta anumite defecte fizice, dar şi pentru a evidenţia zona dorită. Există însă şi unele riscuri de care ar trebui să ţii cont înainte să apelezi la tatuarea sprâncenelor.

De cele mai multe ori, femeile apelează la această procedură cosmetică pentru a ascunde semnele rezultate în urma unui posibil accident sau a unor probleme medicale, precum alopecia. Nu trebuie însă uitate cele care îşi doresc să imbunătăţească aspectul unor sprâncene mult prea subţiri sau scurte.

Contrar denumirii, tatuarea permanentă a sprâncenelor are o perioadă de viaţă de până la 5 ani.
Aceasta se poate dovedi un avantaj important, deoarece permite femeilor să schimbe atât forma, cât şi culoarea sprâncenelor, odată ce această perioadă trece.

Iată 5 riscuri frumuseţe şi sănătate pe care le implică tatuarea sprâncenelor pe care este important să le ai în vedere:

1. O formă nedorită

Când vine vorba de frumuseţe, unul dintre principalele riscuri este obţinerea unei forme nedorite a sprâncenelor. S-ar putea ca tehnicianul care execută acest procedeu să nu fie foarte inspirat în momentul în care te ajută la alegerea modelului. De aceea, este recomandat să studiezi în avans portofoliul specialistului care se va ocupa de tatuarea sprâncenelor tale.
Mai mult, este important să ţii cont de forma feţei în momentul alegerii medelului dorit.

2. Posibile răni

Unele persoane pot avea alergie la anumite substanţe folosite în timpul tatuării. Din păcate, acestea pot avea consecinţe pentru sănătate, mai exact, te poţi confrunta cu posibile cicatrice sau răni ce pot persista.

3. Culoarea nepotrivită

Alegerea unei culori nepotrivite este un alt risc la care te-ai putea supune în momentul în care decizi să-ţi tatuezi sprâncenele. Trebuie precizat faptul că nuanţa injectată îşi va schimba în timp culoarea. Cu alte cuvinte, negrul se poate transforma în verde, iar roşul în negru.

În ceea ce priveşte eliminarea unei culori nepotrivite, aceasta se poate realiza printr-o intervenţie cu laser, însă acest tip de procedură poate dauna firelor de păr.
Poţi, însă, elimina acest risc printr-o discuţie purtată în prealabil cu tehnicianul tău. Acum este momentul să-ţi clarifici nelămuririle legate de acest procedeu.

4. Infecţii

Infecţiile sunt un alt risc la care te poţi supune în momentul în care hotărăşti să optezi pentru tatuarea sprâncenelor. Dacă nu este sterilizată, aparatură utilizată poate cauza infecţii. Astfel, este recomandat să te asiguri că toate ustensilele folosite sunt curate şi dezinfectate înainte de a fi folosite.

5. Granulom

Tatuarea sprâncenelor cu anumite substanţe poate duce uneori la formarea unui granulom. Acesta apare ca un nodul de dimensiuni mici în zona percepută de corp ca fiind străină.
Un exemplu în acest caz este constituit de particulele din pigmentul tatuajului.

Astfel, pentru a putea îndepărta acest risc, specialiştii recomandă documentarea şi efectuarea unor teste care să ajute la depistarea posibilelor alergii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod