Ritualuri de frumusețe de păstrat de la bunica

Uneori, răspunsurile la întrebările noastre despre frumusețe vin din natură și ne sunt povestite de femeile din familie. Adesea depășesc sau cel puțin completează cu succes produsele cosmetice din farmacii și magazine.
Bunica mea a arătat impecabil toată viața ei și asta grație ritualurilor de frumusețe pe care le respecta cu sfințenie în fiecare săptămână. În plus, orice fruct tăia, avea grijă să îți ungă fața și mâinile cu o bucată din el.
 
Așa am aflat că sucul de lămâie păstrează pielea mâinilor netedă și, folosită intens, le albește.
 
Urmându-i alt exemplu, eu săptămânal îmi perii corpul cu o perie de corp din păr natural. Procesul durează cam 30 minute, se efectuează cu mișcări circulare, pornind de la glezne. 
 
Apoi îmi aplic un scrub pe corp, pe care mi-l prepar singură din zahăr brun, ulei de cocos, ulei esențial de clementină și câteva picături de extract de iederă.
 
După scrub, îmi prepar o cadă de baie, care îmi curăță nu doar corpul, ci și spiritul.
Folosesc sare de
 
Bazna și un săculeț cu plante aromatice (lavandă, salcâm, tei, gălbenele, mușețel), din care prepar un ceai super concentrat, pe care îl torn în cada de baie. Înnobilez totul cu ulei esențial de trandafir. În cadă stau cam 20 minute, ascult muzică relaxantă și atunci când ies, îmi îngrijesc părul, pe care aplic o mască cu gălbenuș de ou și ulei de măsline. Îmi acopăr părul cu o cască de duș și, cât stau așa o vreme, îmi îngrijesc tenul. Îl curăț cu apa de imortele.
Cel mai mult îmi place să aleg din multitudinea de măști de față, pe care le pot face din aproape toate ingredientele pe care le am în bucătărie. Printre preferatele mele e masca cu iaurt și miere. Stau cu ea 15 minute, mă clătesc cu apă călduță și tenul strălucește de fericire. Urmează un masaj scurt, cu mișcări ferme pe obraji și delicate în jurul ochilor, cu ulei din sâmburi de struguri, ulei care pentru mine funcționează perfect, deși am încercat și ulei de argan, cocos, jojoba, etc.
 
Femei din toate culturile lumii au ritualuri pe care le folosesc constant, variind ingredientele în funcție de cultură, relief, obișnuințe.
Deși am încercat multe din ele, m-am oprit la cele de mai sus, pentru că sunt la îndemână și pentru că ador să-mi aplic pe pielea trupului și a feței ingrediente cât mai naturale. 
Ritualurile de frumusețe sunt ceva de care nu mă despart, nu doar că mă îmi lasă pielea catifelată și luminoasă, dar și un prilej nemaipomenit de a petrece niște timp cu mine însămi.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod