Frumuseţea ta: Tot ce trebuie să ştii despre decolorarea părului

Decolorarea este un proces chimic prin care sunt îndepărtaţi pigmenţii naturali sau artificiali din interiorul firului de păr. Acest procedeu este necesar atunci când îţi doreşti o culoare mai deschisă pentru părul tău.
Prin decolorare îţi poţi deschide părul cu până la opt tonuri, dar numai dacă ai părul şaten, blond închis sau roşcat deschis. În cazul părului şaten închis sau negru, poţi obţine o decolorare cu până la trei tonuri.

Substanţa folosită pentru decolorare se numeşte peroxid de hidrogen şi este utilizată în diverse concentraţii, în funcţie de cât de mult vrei să-ţi deschizi nuanţa părului. Pentru că este un procedeu destul de dur, efectele asupra părului tău sunt imediate.


Firul de păr este acoperit pe toată suprafaţa de cuticule, formaţiuni care arată precum mici solzi aşezaţi unul peste celălalt, formând o armură care protejează firul şi îi oferă strălucire.

Îndepărtarea pigmentului aflat în interiorul firului de păr presupune deschiderea cuticulelor, ceea ce face ca firul de păr să devină mai puţin strălucitor, uneori chiar mat. Iar pentru că aceste cuticule au un rol protector atunci când sunt cât mai strâns fixate pe firul de păr, desprinderea lor expune fibrele interioare, făcând părul casant, inelastic, predispus la rupere.



Fir de păr sănătos (stânga) şi fir de păr degradat (dreapta)


Decolorarea este un proces destul de riscant pentru sănătatea şi frumuseţea părului tău, de aceea este recomandat să faci această procedură într-un salon de înfrumuseţare.
O regulă importantă este aceea de a nu-ţi decolora părul dacă ţi-ai făcut recent permanent sau ţi-ai îndreptat chimic părul. În aceste cazuri trebuie să aştepţi cel puţin două săptămâni înainte de decolorare.

Dacă îţi doreşti o nuanţă cu câteva tonuri mai deschisă, o poţi obţine în unele cazuri numai cu ajutorul vopselei.

Foto: depositphotos.com; i-glamour.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod