Frumuseţe. Ce este peelingul chimic şi cum te ajută să ai un ten sănătos



Rejuvenare şi prevenirea îmbătrânirii
Se realizează prin stimularea circulaţiei sangvine şi a producţiei de neocolagen. Este nevoie de peelinguri superficiale sau superficiale-medii repetate şi tratamente asociate (Ex.: acid retinoic şi retinol)

De reţinut!
Dacă pielea pare a fi lipsită de strălucire naturală, este prea grasă, mată, cu riduri superficiale şi pigmentare neregulată sau cu tendinţa de a dezvolta coşuri, aceste peelinguri sunt o soluţie de luat în considerare.
Peelingurile chimice sunt o parte a unui proces complex care trebuie să ducă la efectul dorit.
Este nevoie de o abordare sistematică şi individualizată a tratamentului.

În mâinile persoanelor şi practicienilor necalificaţi şi neexperimentaţi pot să ducă la rezultate proaste din cauza concentraţiilor slabe şi a substanţelor neadecvate ori să fie însoţite de efecte nedorite (hiperpigmentare, infecţii, cicatrici sau chiar arsuri chimice).

Costurile peelingurilor chimice nu pot fi derizorii deoarece substanţele sunt scumpe şi reprezintă procentul cel mai important din preţul final.
Din acest motiv trebuie să priviţi cu suspiciune unele oferte din piaţă. Este important ca medicul să vă prezinte produsele folosite şi să vă furnizeze informaţii despre producător.

Peelingurile eficiente trebuie repetate pentru un efect susţinut.
Nu sunt cancerigene, nu provoacă dependenţă şi nu au efecte adverse dacă sunt folosite adecvat pentru perioade îndelungate. Reprezintă o verigă importantă a procesului de înfrumuseţare şi evitare a îmbătrânirii, folosită de majoritatea vedetelor, actriţelor, personalităţilor din showbiz pentru a "opri timpul în loc".

Material realizat în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine a femeilor ”Frumusețea la 40 de ani”, derulate în perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications în parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod