De ce nu ar trebui să aplici ulei de cocos pe păr

De ce nu ar trebui să aplici ulei de cocos pe păr

Uleiul de cocos a devenit ingredientul minune din bucătăriile noastre, dar și din dulapul cu produse cosmetice.
Îl folosim la prăjituri, dar și pentru a hidrata pielea și buzele uscate sau pentru a trata părul deteriorat. Dar după ce au apărut studii care spun că uleiul de cocos nu este o alegere prea bună pentru piele, oamenii au început să se întrebe dacă uleiul de cocos are cu adevărat beneficii și pentru păr. 

Este uleiul de cocos benefic sau nu pentru păr?


"Oamenii folosesc des uleiurile pentru a-și hidrata părul, dar eu spun de obicei că părul are nevoie de apă și este insetat atunci când este uscat. Iar uleiul și apa nu se amestecă.
De fapt, uleiul respinge apa și fie o elimină din firele de păr, fie o împiedică să pătrundă
", spune hairstilistul Ross Charles.

Ce efect are uleiul de cocos asupra părului?


"Dacă părul tău a fost degradat de colorarea excesivă sau dacă este fragil și casant, fibra capilară are nevoie de aminoacizi, prin urmare nu ar trebui să-ți acoperi firele cu ulei", mai spune specialistul.

"Uleiurile naturale, în special uleiul de cocos, pătrund în golurile microscopice din stratul superior al firului de păr, oferă o remediere pe moment și maschează adevărata problemă. Acest lucru nu îți va ajuta părul pe termen lung și este principalul motiv pentru care sunt împotriva folosirii uleiului pe păr", adaugă hairstilistul, potrivit glamourmagazine.co.uk.

Ce ar trebui să folosim pentru a hidrata părul?

 
"În loc să folosești uleiul pentru a combate părul aspru și uscat, folosește întotdeauna produse cu un pH scăzut pe părul tău. În acest fel cuticula va fi aplatizată, iar părul nu se va mai încurca.
Părul încurcat este cauzat adesea de solzii cuticulei care se blochează unii în alții", spune hairstilistul.

"Folosește măști hidratante cu regularitate ca pe o alternativă la uleiuri, pentru că acestea penetrează cu adevărat părul uscat, deteriorat și încep un proces pe termen lung pentru un păr sănătos și rezistent", recomandă Ross Charles.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui să aplici ulei de cocos pe păr este acela că poate fi dificil de îndepărtat. După o mască făcută în casă, cu ulei natural de cocos, vei fi nevoită să te speli pe cap folosind mult șampon, astfel încât să scapi de senzația de păr gras.
În acest fel, șamponezi excesiv părul și nu faci altceva decât să-l usuci și mai mult.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod