Cum să previi și să tratezi ridurile de pe frunte

Cum să previi și să tratezi ridurile de pe frunte

Ridurile de pe frunte sunt cauzate nu doar de trecerea anilor, ci și de îngrijirea incorectă a pielii. Descoperă ce poți face pentru a scăpa de ridurile de pe frunte
Dacă te privești în oglindă și ești îngrijorată de aspectul pronunțat al ridurilor de pe frunte, află că nu ești singura. Potrivit dermatologilor, ridurile de pe frunte reprezintă un motiv de îngrijorare pentru cele mai multe persoane de peste 25 de ani.

De ce apar ridurile de pe frunte?


Ca în cazul multor probleme ale pielii, vârsta joacă un rol important în apariția ridurilor de pe frunte. Odată cu trecerea anilor, nivelul de colagen și elastină din piele scade, astfel că pielea este mai puțin elastică și fermă. Însă sunt și alți factori care agravează această problemă. De exemplu, expunerea excesivă la soare duce la degradarea celulară și la afectarea fermității pielii. De asemenea, alți factori sunt mișcările faciale repetitive produse de mușchii de la nivelul frunții, privitul în ecrane, stresul, gravitația, moștenirea genetică sau obiceiuri precum consumul de alcool și fumatul.
Ridurile de expresie, așa cum sunt cele de pe frunte, devin riduri „statice”, ceea ce înseamnă că sunt prezente și atunci când mușchii de la nivelul frunții sunt relaxați.

Cum să previi și să tratezi ridurile de pe frunte


Primul lucru pe care îl poți face pentru a pereveni transformarea ridurilor dinamice de expresie în riduri statice este să începi o rutină antiîmbătrânire de îngrijire a pielii.
Dermatologii sunt de părere că ar trebui să demarezi acest proces în jurul vârstei de 20-30 de ani. Iată ce ar trebui să includă o rutină anti ageing pentru prevenirea și tratarea ridurilor de pe frunte:

Aplică ser cu vitamina C și cremă cu SPF în fiecare dimineață


Expunerea la soare joacă un rol major în îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor. Cu cât te expui mai multe la soare, cu atât pielea ta devine cu timpul mai uscată, pătată și lipsită de fermitate. De aceea este atât de important să incluzi ingrediente care previn și combat aceste efecte nocive. Ar trebui să aplici zilnic un ser cu vitamina C, un antioxidant care are rolul de a stimula producția de colagen, de a combate radicalii liberi care degradează pielea și de a estompa petele pigmentare produse de razele UV. Pasul următor este crema de protecție solară cu SPF cel puțin 30 care protejează pielea de efectele negative ale razelor UVA și UVB.

De asemenea, ar trebui să folosești ochelari de soare când ești afară.
Obiceiul de a te încrunta când lumina este prea puternică poate contribui la formarea ridurilor de pe frunte.

Alege produse cu acid hialuronic


Acidul hialuronic este unul dintre cele mai hidratante ingrediente cosmetice datorită capacității sale de a reține de o mie de ori greutatea sa în apă. Oferă hidratare intensă, astfel că poate estompa aspectul ridurilor de pe frunte.

Folosește retinoizi noaptea pentru a stimula producția de colagen


Retinoizii sunt esențiali în orice rutină antiîmbătrânire de îngrijire a pielii. Retinolul, o substanță derivată din vitamina A, are capacitatea de a stimula producția de colagen și acționează cel mai bine pe timp de noapte. Principalul motiv este acela că pielea se regenerează noaptea, iar retinolul accelerează acest proces. Un alt factor important este faptul că retinolul produce o ușoară iritație a pielii, care până dimineața se va estompa.

Aplică un ser cu peptide


Peptidele sunt proteine care stimulează creșterea celulelor noi și susțin reînnoirea celulară în timp ce dormi. De asemenea, stimulează producția de colagen, care este responsabil pentru fermitatea și suplețea pielii.

Folosește dispozitivele pentru masaj facial


Rolele pentru masaj facial, piatra gua sha sau dispozitivele electronice de masaj facial sunt foarte utile în tonifierea pielii și în prevenirea și tratarea ridurilor. Acestea ajută pielea să absoarbă mai bine substanțele active din produsele cosmetice, stimulează circulația sanguină și drenajul limfatic.
Un alt efect al masajului facial este relaxarea musculaturii feței, ceea ce reduce tensiunea musculară care poate contribui la apariția ridurilor de expresie.

Poți încerca tratamentele injectabile pentru rezultate imediate


În cazul ridurilor accentuate, asupra cărora tratamentele făcute acasă nu au efect, o altă opțiune este tratamentul injectabil. Medicul dermatolog sau estetician îți va recomanda variantele care se potrivesc cel mai bine în cazul tău. De exemplu, poți începe cu injecții cu acid hialuronic dacă vrei o variantă ceva mai blândă. Acidul hialuronic hidratează intens și netezește pielea, adăugând volum care umple ridurile.

O altă variantă este Botoxul care poate fi injectat în zona frunții și între sprâncene. 

Când este injectat în mușchi, Botoxul blochează receptorii responsabil pentru contractarea musculară. Prin urmare, nu vei mai putea face riduri de expresie (sau dinamice) și ridurile statice nu se vor mai forma. Din acest motiv Botoxul este folosit și ca metodă de prevenire a apariției ridurilor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod