Cele mai eficiente 5 măști pentru păr cu ulei de măsline

Cele mai eficiente 5 măști pentru păr cu ulei de măsline

Nu este de neglijat faptul că uleiul de măsline este folosit de mii de ani pentru îngrijirea părului. Acest lucru demonstrează, de fapt, că uleiul de măsline este unul dintre cele mai eficiente ingrediente naturale care te ajută să ai un păr sănătos și strălucitor.

De ce să folosești uleiul de măsline pentru păr?


Deși nu există dovezi științifice care să demonstreze că uleiul de măsline stimulează creșterea părului, un studiu realizat în anul 2015 a arătat că uleiurile precum cel de măsline, cocos sau jojoba joacă un rol important în protejearea părului împotriva degradării. Acizii grași omega-3 și antioxidanții din uleiul de măsline s-au dovedit benefice pentru creșterea rezistenței părului și prevenirea vârfurilor despicate. Aceste ingrediente naturale din uleiul de măsline fac părul mai strălucitor, mai hidratat și previn ruperea.

Descoperă cinci măști naturale pentru păr cu ulei de măsline:


Mască pentru păr cu ulei de măsline și miere


Amestecul de miere și ulei de măsline are rolul de a hidrata intens părul, blocând apa în interiorul fibrelor. Pentru că are efect antiinflamator și antioxidant, masca cu miere hidratează părul și reduce vârfurile despicate. 

Folosește trei linguri cu ulei de măsline și o lingură cu miere, pe care să le amesteci bine, până obții o pastă fină.
Dacă este prea lipicioasă, mai poți adăuga ulei de măsline.

Aplică masca pe părul uscat, separându-l pe secțiuni. Acoperă-ți capul cu o cască pentru duș sau o pungă de plastic și lasă să acționeze timp de o oră. După ce timpul a expirat, clătește-te și spală-te pe cap ca de obicei.

Folosește masca de două ori pe săptămână dacă ai părul uscat și o dată pe săptămână dacă părul tău este gras.

Mască pentru păr cu ulei de măsline și banană


Bananele nu sunt doar sănătoase și hrănitoare, ci sunt bogate și în antioxidanți și potasiu care previn căderea părului, dar și acizi grași care previn deshidratarea. Curăță de coajă o banană bine coaptă și pune-o în blender. Mixează bine, până când obții o pastă fină, și adaugă o lingură cu ulei de măsline, amestecând iar. 

Aplică masca pe părul umed și las-o să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi spală-te pe cap cu șamponul tău obișnuit și folosește balsam.
Poți folosi masca o dată pe săptămână dacă ai părul uscat sau degradat.

Mască pentru păr cu ulei de măsline și avocado


Avocado este bogat în acizi grași, antioxidanți și vitaminele A, B și E, astfel că este un ingredient excelent pentru îngrijirea părului. Îți face părul strălucitor, hidratat și mătăsos, fiind ideal pentru părul uscat, aspru sau degradat, cât și pentru părul creț.

Pisează bine un avocado copt, adaugă două linguri cu ulei de măsline și amestecă bine. Spală-te pe cap cu șampon înainte de a aplica masca pe părul umed. Acoperă-ți părul cu o cască de duș și lasă tratamentul să acționeze timp de 45 de minute. Poți să aplici căldură timp 15-20 de minute pentru ca ingredientele să pătrundă cât mai bine în firele de păr. Spală-te apoi pe cap și folosește balsam hidratant.

Mască pentru păr cu ulei de măsline și de ou


Proteinele și nutrienții din gălbenușul de ou sunt excelente pentru a-i reda strălucirea și sănătatea părului uscat și degradat. Acizii grași din gălbenuș ajută la repararea și hrănirea părului uscat.
Albușul de ou, în schimb, îndepărtează excesul de uleiuri, fiind ideal pentru părul gras. Spre deosebire de alte combinații de ingrediente, masca cu ou se potrivește oricărui tip de păr.

Pentru părul uscat ar trebui să folosești două gălbenușuri de ou, pentru părul gras ar trebui să folosești două albușuri, iar pentru păr normal poți folosi un ou întreg. În funcție de tipul tău de păr, amestecă albușul sau gălbenușul foarte bine bătute cu două linguri cu ulei de măsline.

Aplică tratamentul pe părul umed, insistând asupra vârfurilor în cazul părului uscat și asupra rădăcinilor în cazul părului gras. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap.

Mască pentru păr cu ulei de măsline și maioneză


Maioneza nu este doar delicioasă, dar poate fi folosită și în tratamentele tale naturale pentru îngrijirea părului. Este un amestec de ouă, grăsimi și vitamine care hrănește părul degradat și îi oferă strălucire.

Amestecă două linguri de maioneză (de preferat făcută în casă) cu câteva picături de ulei de măsline.
Aplică masca pe părul uscat, las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te pe cap și aplică balsam.

Poți folosi această mască o dată sau de două ori pe săptămână. Nu este recomandată pentru părul gras.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod