Cele mai bune serumuri pe care să le folosești la 20, 30 și 40 de ani

Cele mai bune serumuri pe care să le folosești la 20, 30 și 40 de ani

În fiecare etapă a vieții, pielea are nevoi diferite și este important să știi care sunt ingredientele potrivite pentru a avea un ten impecabil. Află ce serumuri să folosești la 20, 30 și 40 de ani.
Serumurile se numără printre cele mai eficiente produse cosmetice pe care le poți folosi pentru îngrijirea pielii. Au o formulă lejeră, însă sunt cât se poate de concentrate și puternice, fiind o investiție excelentă pentru tenul tău. 

Alegerea serumului potrivit trebuie să țină cont de vârsta ta, de tipul pielii și de nevoile tenului. Iată ce trebuie să știi despre serumuri și ce ingrediente să conțină, în funcție de vârsta ta:

Ce este un serum facial?


Pe scurt, serumul este un hidratant puternic, cu formulă lejeră. Cele mai bune serumuri conțin ingrediente care țintesc nevoile pielii, în cea mai concentrată și eficientă formă a lor. Au capacitatea de a penetra pielea mult mai adânc decât cremele de îngrijire.
Serumurile pot fi sub formă de lichid sau gel, în funcție de ingredientele pe care le conțin.

Citește și: Cum să alegi și să folosești corect serumul cu vitamina C


Sunt serumurile eficiente pentru îngrijirea tenului?


Având capacitatea de a penetra pielea în profunzime, serumurile reprezintă cea mai bună alegere pentru o rutină de îngrijire eficientă, care țintește principalele nevoi ale pielii tale. Tot ce trebuie să faci este să alegi cel mai bun serum pentru vârsta ta și problemele pielii cu care te confrunți, fie că este vorba de riduri, piele uscată, acnee sau pigmentare.

Cum trebuie să folosești serumul


Pentru a obține cele mai bune rezultate, ar trebui să aplici serumul de două ori pe zi, dimineața și seara, după ce ți-ai curățat fața și gâtul.
Serumurile pot fi folosite singure, dar le poți utiliza și în asociere cu alte produse de îngrijire. Aplică întotdeauna serumul înaintea cremei hidratante, a cremei cu SPF sau a fondului de ten. Ordinea corectă de aplicare începe de la produsul cu cea mai lejeră formulă, care este de obicei serumul, continuând cu cele cu o textură mai densă, așa cum sunt cremele.

Care sunt cele mai bune serumuri?


Tenul fiecăreia dintre noi este diferit - dacă ai pielea uscată și vrei să o hidratezi, alege un serum cu acid hialuronic. Dacă vrei un serum antiîmbătrânire, optează pentru unul care conțin retinol. Iar dacă vrei să uniformizezi nuanța pielii și să obții o strălucire naturală, alege serumuri care conțin vitamina C.

Serumuri pe care să le folosești în jurul vârstei de 20 de ani


„La 20 de ani pielea este încă tânără, dar după mijlocul acestei decade nivelul colagenului începe să scadă, deci includerea serumurilor cu vitamina A (retinol) pe timpul nopții ajută la reînnoirea celulară și reduce apariția timpurie a ridurilor și liniilor fine, în special în cazul pielii deschise la culoare”, declară medicul dermatolog Anjali Mahto pentru glamourmagazine.co.uk.

Serumuri pe care să le folosești în jurul vârstei de 30 de ani


„Semnele îmbătrânirii pielii încep să apară în cazul celor mai multe persoane în jurul vârstei de 30 de ani.
Este vorba despre linii fine și riduri, precum și pete pigmentare. Adăugarea unui serum cu vitamina C sub crema de protecție solară va ajuta la uniformizarea culorii pielii și oferă beneficii suplimentare pentru că are efect antioxidant”, spune medicul.

Serumuri pe care să le folosești în jurul vârstei de 40 de ani


„După vârsta de 40 de ani, nivelul estrogenului începe să scadă, iar rezultatul este o piele uscată. Includerea unui serum cu acid hialuronic sub crema hidratantă previne uscarea pielii și oferă un ten cu aspect suplu”, declară dermatologul.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod