8 sfaturi ca să nu-ţi sară oja

Ai o manichiură impecabilă şi vrei să o păstrezi cât mai multă vreme fără să-ţi sară oja? Există câteva trucuri la care poţi să apelezi pentru ca unghiile tale să fie perfecte şi să nu întâmpini probleme cu oja.

Ai o manichiură impecabilă şi vrei să o păstrezi cât mai multă vreme fără să-ţi sară oja? Există câteva trucuri la care poţi să apelezi pentru ca unghiile tale să fie perfecte şi să nu întâmpini probleme cu oja.

Ce poate să fie mai enervant decât oja care sare imediat ce te-ai întors de la manichiură? De câte ori nu ţi s-a întâmplat să mergi la manichiură sau să munceşti singură la ea, să fii extrem de încântată de rezultatul obţinut, iar în ziua următoare să sară oja şi să distrugă unghiile tale perfecte?

Iată câteva trucuri care te ajută să obţii o manichiură rezistentă:

 

1. Ai grijă de unghiile tale şi lasă-le să respire!

Este recomandat să laşi unghiile să respire măcar câteva zile pe săptămână fără să aplici lac sau ojă. În schimb poţi să le hidratezi ţinându-le câteva minute în ulei de măsline călduţ şi să le masezi.

De asemenea, poţi să apelezi la tratamentele de îngrijire care există în comerţ.

2. Foloseşte baze pentru aderenţa lacului

Există lac bază care creşte aderenţa lacului colorat la unghia naturală şi previne ciobirea acestuia. Se aplică un strat pe unghiile curate înainte de bază, tratament sau lacul de unghii. Poţi să cumperi astfel de baze pentru lac (basecoat) din magazinul online Shop.eva.ro, la un preţ între de 40 şi 67 de lei.

3. Foloseşte un spray pentru uscare rapidă

Poţi să foloseşti un spray pentru uscare rapidă şi strălucire, care se pulverizează pe unghii după aplicarea lacului colorat. Îl găseşti şi în magazinul online Shop.eva.ro la un preţul până în 68 de lei.

4. Foloseşte un top coat sau lac top peste lacul colorat

Lacul top (top coat) se aplică peste lacul colorat pentru o suprafaţă netedă a unghiei, strălucire şi rezistenţă. Găseşti un astfel de lac în magazinul online Shop.eva.ro, la un preţ între de 37 şi 69 de lei.

5. Lichidul pentru uscare rapidă, o altă soluţie

Poţi să apelezi şi la un lichid pentru uscare rapidă care usucă lacul în 5 minute. Acesta conţine diverse ingrediente prin care vitamina E, ulei de jojoba, pro-vitamina B5 şi ulei de germeni de grâu şi se foloseşte câte o picătură pe unghie după aplicarea lacului colorat.

Găseşti o variantă a acestui lichid în magazinul online Shop.eva.ro la un preţ până în 79 de lei.

6. Întăritor, bază şi top coat, un produs 3 în 1

O opţiune mai ieftină care te va ajuta dacă îţi place să-ţi faci manichiura acasă este un produs 3 în 1 fără formaldehidă care întăreşte unghiile, le hidratează şi oferă o uscare rapidă a lacului colorat atunci când este aplicat peste el. Poţi să-l cumperi din magazinul online Shop.eva.ro la preţul de 59 de lei.

7. Top fixator care reface unghia cu oja sărită

Datorită unei combinaţii de polimeri şi minerale, acest top are capacitatea de a repara instant ciobiturile sau zgârieturile, fără să mai reaplici lacul colorat. Îl găseşti în magazinul online Shop.eva.ro la un preţ până în 60 de lei.

8. Oja permanentă durează cel puţin 2 săptămâni

Dacă vrei unghii perfecte fără să-ţi faci probleme de oja care sare poţi să apelezi la varianta cu gel care se foloseşte în saloanele de înfrumuseţare. Se aplică un gel colorat pe unghie, se usucă la o lampă UV şi vor rezista cel puţin 2 săptămâni.

Preţul variază în funcţie de salonul la care apelezi, dar în general costă până în 60-70 de lei. De asemenea, în unele saloane poţi să faci manichiură cu o ojă permanentă care rezistă pe unghii până la 2-3 săptămâni fără să se cojească sau să sară (fără gel) şi care se îndepărtează cu o soluţie specială.

Soluţii practice ca manichiura ta să reziste


1. Foloseşte mănuşi atunci când speli vasele sau când faci curăţenie prin casă.
2. Dacă ţi-ai dat unghiile cu lac colorat ţine-le puţin sub un jet de apă rece.
3. Nu aplica straturi fără număr de lac colorat. Maxim 2 straturi sunt suficiente dacă ţi se pare că un strat colorează suficient de bine unghia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod