5 uleiuri esențiale pe care să le incluzi în rutina ta de îngrijire a pielii

5 uleiuri esențiale pe care să le incluzi în rutina ta de îngrijire a pielii

Uleiurile esențiale au devenit tot mai populare în ultimii, fiind folosite în numeroase moduri, de la aromoterapie și până la îngrijirea pielii și a părului.
Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale uleiurilor esențiale, trebuie în primul rând să le folosești corect. Deși sunt 100% naturale, uleiurile esențiale pot avea efecte nocive asupra pielii atunci când sunt utilizate greșit.

Uleiurile esențiale nu se aplică niciodată nediluate pe piele. Trebuie să le adaugi într-un ulei purtător, care este de obicei un ulei cu efect hidratant precum cel de măsline, migdale, sâmburi de sttruguri, avocado, jojoba etc. De asemenea, poți să pui câteva picături din uleiul tău esențial preferat în crema hidratantă pentru zi sau cea reparatoare pentru noapte. Iată câteva uleiuri esențiale pe care să incluzi în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii:

Ulei esențial de neroli pentru hidratare


Neroli are un puternic efect hidratant, ajutând la blocarea apei la nivelul pielii, ceea ce îl transformă într-un aliat ideal pentru pielea uscată.
Adaugă câteva picături de ulei esențial de neroli într-o sticluță cu ulei purtător precum ulei de măsline, cocos sau avocado. Folosește-l seara, după ce ți-ai curățat și spălat tenul, dar și dimineața, înainte de a aplica crema cu factor de protecție solară.

Citește și: 7 uleiuri esențiale care stimulează creșterea părului


Ulei esențial de mandarine pentru uniformizarea culorii pielii


Pielea ta are un aspect obosit și este lipsită de strălucire? Încearcă să adaugi ulei esențial de mandarine în ritualul de îngrijire a pielii. Bogat în vitamina C, uleiul esențial de mandarine ajută la uniformizarea culorii pielii, lăsând în același timp tenul proaspăt și radiant.
Adaugă 10 picături de ulei esențial de mandarine într-o cantitate de 50ml ulei purtător și aplică-l pe piele dimineața și seara.

Ulei esențial de lavandă pentru o piele mai fermă


Lavanda este recunoscută pentru aroma sa cu efect calmant, însă acest ulei esențial versatil are și capacitatea de a tonifia pielea lipsită de fermitate. Diluează uleiul esențial de lavandă cu ulei purtător de măsline, avocado, sâmburi de struguri sau jojoba și aplică pe tenul curat, masând delicat cu mișcări de jos în sus și de la interior către exterior. Aplică-l seara, pentru un efect calmant și relaxant înainte de culcare. Acest amestec poate fi folosit și pe corp.

Ulei esențial de trandafir pentru calmarea pielii


Pentru a calma pielea sensibilă, optează pentru uleiul esențial de trandafir.
Este un ulei prețios, cu un parfum foarte plăcut, care ajută la calmarea și vindecarea pielii. Îl poți combina cu ulei esențial de geranium și mușețel, adăugate într-un ulei purtător hidratant, astfel încât să obții un tratament natural care calmează pielea înroșită. Aplică în fiecare dimineață pe față și gât, înainte de a folosi crema de zi.

Ulei esențial de magnolie pentru revitalizarea tenului


Acest ulei esențial cu efect energizant stimulează reînnoirea celulară și te ajută să obții un ten cu aspect proaspăt și revitalizat. Este ideal pentru tenul matur, ajutând la estomparea semnelor de îmbătrânire precum riduri și linii fine.
Combină-l cu un ulei purtător bogat în antioxidanți, așa cum este uleiul din sâmburi de struguri, pentru a-i amplifica efectul antiîmbătrânire.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod