5 obiceiuri greșite care îți distrug sprâncenele

5 obiceiuri greșite care îți distrug sprâncenele

De la sprâncenele subțiri cât un fir de ață care se purtau în anii 2000 și până la sprâncenele groase și naturale din prezent a fost cale lungă.
Deși nu ne mai pensăm excesiv așa cum se întâmpla cu ani în urmă, mai sunt unele greșeli de îngrijire care ne pot împiedica să avem sprâncenele dese și frumoase. Iată câteva dintre aceste obiceiuri nocive care îți distrug sprâncenele:

Pensezi la întâmplare

Să smulgi câteva fire de păr la întâmplare ar putea părea o acțiune complet inofensivă. Dar specialiștii avertizează că este mai bine să lași pensatul "după ochi" în seama experților. În loc să alegi fire la întâmplare, este indicat să plănuiești exact forma pe care o vrei înainte de a începe să smulgi fire. "Conturează cu un creion special astfel încât să obții sprâncene bine evidențiate, simetrice.
Apoi pensează în jurul lor. În acest fel le vei păstra forma și vei evita pensatul excesiv care face sprâncenele inegale", recomandă cosmeticiana specializată în pensat Sonia Vucetaj, citată de purewow.com.

Aplici diverse produse pe sprâncene

Cremele, loțiunele sau serumurile pentru ten poate că sunt benefice pentru pielea ta, dar este posibil să neglijezi posibilele efecte secundare pe care le au produsele tale de îngrijire asupra sprâncenelor. "Nu aplica niciodată produse cosmetice pe sprâncene. Astfel de produse blochează foliculii, ceea ce cauzează căderea firelor de păr din sprâncene și împiedică creșterea lor", avertizează specialistul. Tratează sprâncenele așa cum tratezi pielea capului.

Folosești o oglindă pentru magnifiere

Oricui i s-a întâmplat să-și penseze excesiv sprâncenele, dar nu în mod intenționat. Iar specialiștii sunt de părere că oglinzile cu efect de magnifiere sunt de vină.
Vederea mărită asupra sprâncenelor te face să te concentrezi asupra celor mai mici detalii și fire, iar smulgerea greșită a câtorva fire poate să le afecteze forma. Este valabil și în cazul luminii foarte puternice sau dacă stai prea aproape de oglindă. Te vei concentra asupra detaliilor și vei pierde privirea de ansamblu, care contează cel mai mult. Pensează folosind o oglindă obișnuită și îndepărtează-te de oglindă după ce smulgi câteva fire, pentru a te asigura că ai menținut forma.

Le tunzi prea scurt

Tunderea sprâncenelor te ajută să le pui și mai mult forma în evidență. Dar atunci când le tunzi prea scurt sau inegal, sprâncenele pot părea mai subțiri, inegale și pot crește neuniform.
O tehnică bună este aceea de a pieptănă în sus spâncenele și de a tăia numai vârfurile, astfel încât firele să se așeze unul deasupra celuilalt, ceea ce va face sprâncenele să pară mai dese și mai ordonate.

Te gândești să le tatuezi

Te-ai gândit că ar fi mai lejer să nu-ți mai faci griji cu privire la sprâncenele tale? Tehnica de micropigmentare pare tentantă tocmai din acest motiv. Dar în afara faptului că riști să te alegi cu o formă greșită, cosmeticiana citată de purewow.com avertizează că de-a lungul timpului pigmentul care inițial este negru se poate estompa căpătând o tentă albăstruie. Și pentru că nu mai există cale de întoarcere odată ce ți-ai tatuat sprâncenele, procedura rezistând până la patru ani, trebuie să te gândești și la efectele îmbătrânirii asupra lor.
"Pleoapele încep să se lase odată cu înaintarea în vârstă și poți schimba ușor forma sprâncenei pentru a crea un efect de lifting. Dar acest lucru nu mai este posibil dacă ai sprâncene tatuate", explică specialista.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod