Un par superb in orice moment

Atunci cand ai nevoie de o schimbare de look, parul este primul pe lista ta. Il tunzi, il vopsesti, ii schimbi nuanta sau alegi o noua coafura. Ti s-a intamplat sa nu fii multumita de parul tau orice ai face? Nu te ingrijora, cu un pic de rabdare si folosind produse adecvate, poti obtine rezultate maxime.

Este foarte important sa stii ce tip de par ai, cu ce probleme se confrunta si ce doresti sa obtii de la el. Gandeste-te la toate aspectele atunci cand mergi sa iti cumperi produsele de ingrijire si nu uita ca este preferabil sa le alegi din aceeasi gama.

Bucle de invidiat

Uita de parul permanent care era pe val pe vremea bunicii si prefera buclele mari. Deshidratat, parul incretit permanent este lipsit de stralucire si are un aspect nesanatos. Pentru a-i reda vitalitatea, trebuie sa utilizezi produse speciale de ingrijire si sa aplici, cel putin o data pe saptamana, o masca hranitoare, imediat dupa ce l-ai spalat.
Insista mai ales la varfuri. Tine cont de faptul ca parul este afectat si de uscatorul de par. Daca nu poti renunta la el, usuca-ti parul la o temperatura scazuta, dar nu uita ca cel mai bine pentru buclele tale este sa le lasi sa se zvinte in mod natural. Dimineata, aplica cativa vapori de spray de par care vor conferi volum buclelor tale.

Mai mult volum

Sampoanele pentru volum sunt eficiente cu conditia sa iti clatesti bine parul pentr a-l debarasa de impuritati. In plus, efectul samponului poate fi accentuat de o spuma sau un spray pentru volum. Atunci cand iti usuci parul, stai cu capul aplecat in fata si maseaza-ti usor radacinile. Nu are rost sa iti asezi parul inainte de culcare, contactul cu perna va anula efectul pentru care ai muncit cu atata truda. Pentru a avea mai mult volum, poti adapta o anumita tunsoare, cum sunt cele in scari sau filate.
Cand ai o ocazie speciala, alege o coafura care ii confera volum parului tau. Cere sfatul coafezei tale si te va ajuta sa faci cea mai buna alegere in functie de forma fetei si de tipul firului de par.

Fir intins

Evita sa iti periezi prea des parul, o data pe saptamana este suficient. Acorda-i ingrijirea de care are nevoie si protejeaza-l de caldura, frig, poluare sau umiditate. O data pe saptamana aplica o masca hranitoare sau hidrtateaza-l cu un produs special, pe baza de ulei de masline. Acesta il va face stralucitor si va calma suvitele rebele. Nu uita de mastile reparatoare si protectoare, cu siguranta iti vor intari parul. Daca suvitele rebele iti dau batai de cap, aplica spuma sau fixativ de par. Aceste produse te va ajuta sa il asezi asa cum iti doresti.

Stralucire maxima

Numerosi factori iti agreseaza zilnic parul. El devine tern si lipsit de stralucire.
Pentru a-i reda stralucirea foloseste un sampon cu factor ridicat de curatare. Pentru a avea un par stralucitor, poti sa iti clatesti parul cu apa rece imediat dupa ce samponul si-a facut efectul. Apa rece inchide porii si confera firului de par stralucire. Maseaza delicat pielea capului pentru a oxigena parul. Pentru o stralucire granatata, adauga in apa rece de clatire sucul de la o lamaie.

Sanatos si rezistent

Parul tau este lipsit de vitalitate, uscat, fin si firele par imbatranite. Este momentul sa il tunzi si sa aplici o masca hranitoare mai des decat de obicei. Poti alege produse pe baza de plante deoarece acestea dau cele mai bune rezultate. Parul cu firul fin este cel mai fragil si de aceea trebuie sa eviti sa il coafezi sau sa il vopsesti prea des. Utilizeaza produse de ingrijire pe baza de proteine din grau sau ovaz pentru a-l face mai dens si a-i ingrosa firul.


Poti lua chiar si cateva vitamine speciale pentru intarirea unghiilor si a firelor de par pe care le gaseti in farmacii. Alimentele au si ele efect asupra parului tau si este recomandat sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete, alimente bogate in vitamina B (cereale, paine integrala, germeni de grau, nuci, migdale, produse lactate si banane), in vitamina A (galbenus de ou, unt, lactate, peste, morcovi, carne de pasare) si in zinc (peste, fructe de mare, galbenus de ou si lactate). Pentru sanatatea parului, a pielii si aunghiilor tale, poti face o cura cu germeni de grau sau cu drojdie de bere sub forma de granule. Consuma zilnic trei lingurite de germeni pe care ii amesteci cu iaurt, salata sau supa.



 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miruna pe 3 Feb 2010, 13:11
    vreau ca parul meu sa aibe volum

    am firul de par foarte subtire si volum mai de loc imi doresc din tot sufletul sa am si eu volum la par

    0
    0

  • loredana pe 8 Aug 2009, 15:02
    cum scap de volum?

    fetelor.....ajutatima ca nu mai rezist.....am o problema......am prea mult volum si vreau sa scap de el.......ce pot sa fac?m-am tuns filat dar are tot volum,mil indrept cu placa dar are tot volum......stiti vrun tratament impotriva volumului?va rog ajutati-ma!!!!:((:((:((:((

    0
    0

  • mirelush pe 7 Iul 2009, 20:45
    vreau!

    fetelor...va rog ajutati-ma shi pe mn:D..exact ca sio gagik de mai sus....am prul brunet lung...si as vrea si eu suvitze.sau makar una mov :(( dar nu am habar cu c m0as putea face!! va rog...ast un raspuns!

    0
    0

  • denisa pe 9 Ian 2009, 19:07
    cresterea parului

    de mica am avut probleme cu parul adica am avut unele locuri in care nu imi creste parul am incercat multe tratamente si din strainatate dar nu functioneaza credeti ca ma puteti ajuta ???

    1
    0

  • diana pe 15 Nov 2008, 15:10
    :(

    x_o si eu sunt la fel ca tine sunt tunsa filat si mi-l tapez la spate am niste cape foarte nici si nu-mi sta!in timpul uscari in aplic la radacini un vreau sa-l tapez putina spuma,uneori si fixativ dar degeaba e prea moale si nu-l pot tapa,sau poate e din cauza ca parul e prea moale nush daca sti cv anunta-ma si pe mine pupu mersi te salut

    0
    0

  • diana pe 15 Nov 2008, 15:04
    :(

    parul este f. degradat,nush ce sa mai fac folosesc mult placa de par si folosesc la fiecare spalare masca de par si nu vad nimic,parul ramene moale dar degeaba dupa uscarea cu uscatorul are volum iar cand il aplic placa am f f putin volum:( nush ce sa mai fac mie frica sa nu raman fara par:((

    0
    0

  • X_o pe 18 Oct 2008, 20:37
    ;;)

    parul meu este extrem de dificil!! nu sta cum vreau nici cu un kilogram de gel,spuma,fixativ...cu nimik...nush ce sa mai fac sa stea cum vreau..adik tapat in spate...sunt tunsa mediu foarte filat dar degeaba...:| va rog sa`mi datzi un sfat...cum sa`mi fac parul sa fie ushor de aranjat...nu asha dificil:|

    0
    0

  • onytzza pe 29 Sep 2008, 15:42
    parul ars

    buna!am parul foarte ars din cauza vopselelor si as vrea sa scap de el.dar totusi nu as vrea sa il tund.as dori sa imi recomandati un tratament ceva care sa ma ajute.multumesc!

    0
    0

  • oana pe 29 Sep 2008, 15:36
    parul ars

    buna!as vrea sa ma ajutati.am parul foarte ars din cauza vopselelor si nu stiu ce sa fac ca sa nu mai fie asa de urat la varfuri.de tuns nu as vrea da il tund...as vrea sa scap de el fara sa il tund.va rog sa ma ajutati!multumesc!

    0
    0

  • ana pe 4 Sep 2008, 01:47
    salut

    am avut parul tuns scurt pt 2 ani, iar cand mi-a crescut produce mult sebum. trebuie sa ma spal zilnic pe cap, altfel am complexe. si sta turtit.ce sampon sa folosesc impotriva sebumului? m-am axat pe head&shoulders mentol pt k mi se pare puternic si inca ceva: de multe ori nu-mi place frizura mea. Am incercat mai multe dar ...parul meu este un pic ondulat , tuns in scari, mai jos putin de umeri, si cu BRETON! imi puteti da un raspuns? multumesc!

    0
    0

  • doina pe 14 Aug 2008, 13:58
    par cu fir subire si gras

    as dori ca sa ma indrumati cu ce sapon sa ma spal .amavut permanent aproape tot timpul doresc sa-mi schimb lucul am o virsta destul de inaintata dar as dori sa-mi stea bine as dori sa straluceasca si sa-i fac tot odata si volum sa arte cit de cit bine ajutatima ar trebui sa-l spal chiar in fiecare zi si nu stiu daca este atit de recomandat .daca mi-ati da raspunsul ce sa fac ! va multumesc din suflet ! cu mult respect!

    0
    0

  • ramo pe 28 Mar 2008, 13:01
    my hair

    sall all am si eu o intrebare cu ce as putea sa mi fac suvite mov de mentionat ca eu am parul brunet lung astept un rsp urgent dak se poate

    0
    0

  • gabi pe 4 Mar 2008, 09:14
    vopsit brunet

    as dori sa stiu si eu cum as putea sa scap de negru. l-am lasat sa creasca dar acum se vede urat si as vrea sa scap cat mai repede. am inteles ca daca il decolorez imi dauneaza, ce sa fac?

    1
    0

  • monica mathe pe 21 Feb 2008, 19:05
    parul

    am parul mediu de culoare saten deschis natural putin ondulat cu breton dar nu mai imi sta nici cum,inainte avea volum dar acum nu mai are deloc de cand mi-a mai crescut si m-am gandit sa imi fac permanent niste bucle.nu stiu cum mi-ar sta?merita sa incerc?

    0
    0

  • rami21 pe 21 Feb 2008, 16:48
    sfat

    Dorina, cu aceeasi problema m-am confruntat si eu! Multa vreme am purtat parul strans in coada pana intr-o zi cand m-am saturat de look-ul meu si m-am dus la coafor pt prima data!Nu stiam ce sa cer... asa ca m-am lasat pe mana coafezelor! Mi l-au intins cu placa, parul meu neavand nici o forma, si s-a observat schimbarea... Nu e o solutie tocmai buna, dar totusi....

    0
    0

  • dorina anadreea pe 15 Feb 2008, 17:11
    parul

    pls ajutatima nu stiu cum as putea sa imi aranjez paru.Eu am parul de o lungime medie,saten si drept nu stiu cum as putea sa il mai aranjez pt k majoritatea timpului lam purtat prins in codita.De vopsit nu am fost vopsita niciodata ji nici nu as vrea sa fac lucru.va rog ajutati-ma.Va pup si astept raspunsul vostru:*:*:*:*

    0
    0

  • raluk pe 8 Feb 2008, 22:50
    please help!!!(par)

    please help!!!(par) culoarea mea naturala este saten inchis.acum aprox 3 luni am folosit un nuantator pentru a-mi astupa varfurile decolorate de soare.insa din nefericire aku o luna mam hotarat sami fac suvite blonde.nu au iesit cum imi doream deoarece incepand cu 3 degete de la radacina parul este blond iar in josul lui unde a fost vopsit cu nuantator are aspect de ars pentru ca nu a putut sa patrunda bine vopseaua.asa ca mam trezit cu doua nuante nu tocmai aspectuase...ce nuanta as putea sa aleg care sa le astupe cat de cat si sa fie o culoare uniforma astfel incat nu se mai vada asa de urat?recomandati-mi si o marca de vopsea va rog...

    0
    0

  • zaharov svetlana pe 7 Feb 2008, 15:41
    parul meu

    o perioada l-am vopsit blons si am renuntat inchizandul o nuanta pt ca sa ars foarte tare.coafeza mea mi-a recomandat sa-l tratez inainte de fiecare spalare cu o masca di ulei de masline.ce sfaturi imi dati?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod